Tot nu toe bestaan er twee mogelijkheden om een goed drukresultaat met inkjet op gestreken papiersoorten te behalen: het gebruik van speciale inkjetgeschikte substraatvarianten die door papierleveranciers op de markt worden gebracht, of het aanbrengen van een coating of primer op een bestaande offset papiersoort. Beide opties hebben extra kosten tot gevolg.

Screen stelt met haar nieuwe serie 'SC'-inkten (schema), in Luzern gedemonstreerd op de Truepress Jet 520 HD, op elk gestreken offsetpapier te kunnen drukken zonder primer. De samenstelling van de inkt maakt absorbtie in de toplaag van het papier mogelijk, terwijl een polymer zorgt voor de nodige krasbestendigheid. De SC-inkt, die wel nog grenzen aan de productiesnelheid stelt, is nu beschikbaar en zou nauwelijks duurder zijn dan de bestaande inkten.

Xerox demonsteerde haar 'High Fusion Ink' op de rotatieve Trivor inkjetpers. De mogelijkheid om, zonder voor- of nabehandeling, op gestreken offsetpapiersoorten te drukken moet de markt voor magazines en catalogi binnen bereik brengen. De nieuwe Xerox-inkten worden momenteel bij VPrint in Moeskroen getest en zouden eind dit jaar beschikbaar moeten komen.

Tot nu toe bestaan er twee mogelijkheden om een goed drukresultaat met inkjet op gestreken papiersoorten te behalen: het gebruik van speciale inkjetgeschikte substraatvarianten die door papierleveranciers op de markt worden gebracht, of het aanbrengen van een coating of primer op een bestaande offset papiersoort. Beide opties hebben extra kosten tot gevolg.Screen stelt met haar nieuwe serie 'SC'-inkten (schema), in Luzern gedemonstreerd op de Truepress Jet 520 HD, op elk gestreken offsetpapier te kunnen drukken zonder primer. De samenstelling van de inkt maakt absorbtie in de toplaag van het papier mogelijk, terwijl een polymer zorgt voor de nodige krasbestendigheid. De SC-inkt, die wel nog grenzen aan de productiesnelheid stelt, is nu beschikbaar en zou nauwelijks duurder zijn dan de bestaande inkten.Xerox demonsteerde haar 'High Fusion Ink' op de rotatieve Trivor inkjetpers. De mogelijkheid om, zonder voor- of nabehandeling, op gestreken offsetpapiersoorten te drukken moet de markt voor magazines en catalogi binnen bereik brengen. De nieuwe Xerox-inkten worden momenteel bij VPrint in Moeskroen getest en zouden eind dit jaar beschikbaar moeten komen.