De DuSense Sensory Coater beleefde zijn première op 31 oktober op Ipex in Birmingham. Het gaat om een toestel dat met 600 x 600 inkjetkoppen in één doorgang UV-spotvernis kan spuiten met een laagdikte van 20 tot 80 micron. De DuSense ondersteunt een papierformaat van 364 x 740 mm. Snelheid: 540 B3-vel/uur voor laagdiktes tussen 50 en 80 micron.

Bij Faigin in Jabbeke wordt dezer dagen het eerste Motioncutter digitale lasersysteem voor gelijktijdig snijden, stansen, graveren, vouwen en perforeren geïnstalleerd. Het is een primeur voor de Benelux. De Motioncutter werd op de opendeurdagen van vorig jaar voorgesteld.

Een andere nieuwigheid op de opendeurdagen was de Matrix 370 (max. breedte van 340 mm) waarmee folie kan worden aangebracht op met toner beprinte oppervlakken. Met hetzelfde toestel kan eveneens worden gelamineerd.

Er was veel meer maar daarover leest u alles in Grafisch Nieuws 10. Het thema van de opendeurdagen was "Tegen de stroom in". Het opzet van Igepa: ideeën aanreiken voor de ontdekking van nieuwe marktgebieden.

De DuSense Sensory Coater beleefde zijn première op 31 oktober op Ipex in Birmingham. Het gaat om een toestel dat met 600 x 600 inkjetkoppen in één doorgang UV-spotvernis kan spuiten met een laagdikte van 20 tot 80 micron. De DuSense ondersteunt een papierformaat van 364 x 740 mm. Snelheid: 540 B3-vel/uur voor laagdiktes tussen 50 en 80 micron.Bij Faigin in Jabbeke wordt dezer dagen het eerste Motioncutter digitale lasersysteem voor gelijktijdig snijden, stansen, graveren, vouwen en perforeren geïnstalleerd. Het is een primeur voor de Benelux. De Motioncutter werd op de opendeurdagen van vorig jaar voorgesteld.Een andere nieuwigheid op de opendeurdagen was de Matrix 370 (max. breedte van 340 mm) waarmee folie kan worden aangebracht op met toner beprinte oppervlakken. Met hetzelfde toestel kan eveneens worden gelamineerd.Er was veel meer maar daarover leest u alles in Grafisch Nieuws 10. Het thema van de opendeurdagen was "Tegen de stroom in". Het opzet van Igepa: ideeën aanreiken voor de ontdekking van nieuwe marktgebieden.