Volgens het bedrijf is de globale grondstoffenmarkt tijdens de zomer niet gestabiliseerd. Integendeel, Sun Chemical ziet de inflatoire druk significant toenemen. Het Amerikaanse bedrijf ervaart schaarste op de grondstoffenmarkt en in een competitieve omgeving zorgt dat voor hogere prijzen. Sun Chemical wijst ook naar de heropleving van de economie die zorgt voor oplopende logistieke en operationele kosten.

Buitengewone kostenstijging

"De dynamiek in de inktmarkt is ongekend zonder tekenen van stabilisatie", zeggen Carlo Musso, de president van EMEA Packaging Inks en Robert Fitzka, de president Key Accounts and Publication Inks bij Sun Chemical. "We hebben de nodige stappen ondernomen om de grondstoffen en het transport veilig te stellen, inclusief het opvangen van hogere kosten."

Sun Chemical zegt hard te werken om de stijgende kosten waar mogelijk te beperken. "De snelheid van de inflatoire druk vereist echter dat we prijsverhogingen in de markt doorvoeren. Het stijgingspercentage varieert van productlijn tot productlijn vanwege de verschillende situatie van de grondstoffen, maar het zal aanzienlijk zijn vanwege de buitengewone kostenstijging van materialen, energie, vracht, verpakking, enzovoort", klinkt het.

Het bedrijf zal specifieke verhogingen rechtstreeks met haar klanten communiceren.

Volgens het bedrijf is de globale grondstoffenmarkt tijdens de zomer niet gestabiliseerd. Integendeel, Sun Chemical ziet de inflatoire druk significant toenemen. Het Amerikaanse bedrijf ervaart schaarste op de grondstoffenmarkt en in een competitieve omgeving zorgt dat voor hogere prijzen. Sun Chemical wijst ook naar de heropleving van de economie die zorgt voor oplopende logistieke en operationele kosten."De dynamiek in de inktmarkt is ongekend zonder tekenen van stabilisatie", zeggen Carlo Musso, de president van EMEA Packaging Inks en Robert Fitzka, de president Key Accounts and Publication Inks bij Sun Chemical. "We hebben de nodige stappen ondernomen om de grondstoffen en het transport veilig te stellen, inclusief het opvangen van hogere kosten." Sun Chemical zegt hard te werken om de stijgende kosten waar mogelijk te beperken. "De snelheid van de inflatoire druk vereist echter dat we prijsverhogingen in de markt doorvoeren. Het stijgingspercentage varieert van productlijn tot productlijn vanwege de verschillende situatie van de grondstoffen, maar het zal aanzienlijk zijn vanwege de buitengewone kostenstijging van materialen, energie, vracht, verpakking, enzovoort", klinkt het.Het bedrijf zal specifieke verhogingen rechtstreeks met haar klanten communiceren.