Flint Group kondigt voor Europa een prijsverhoging voor al zijn verpakkingsinkten aan. "Hogere prijzen voor pigmenten, oplosmiddelen, harsen en vrachttarieven, oefenen een ononderbroken kostendruk uit op de activiteiten van de Packaging Inks business waardoor een prijsverhoging noodzakelijk is."

Ook Siegwerk (foto) kondigt voor EMEA een prijsstijging aan voor verpakkingsinkten en vernissen. "De kosten voor grondstofcategorieën zoals fotoinitiatoren, UV-monomeren, acrylharsen, pigmenten, isocyanaten en speciale additieven zijn het hele jaar door blijven stijgen. Daarnaast wordt verwacht dat gekleurde pigmenten en foto-initiators sterk zullen worden beïnvloed door drastische verstoringen van de voorziening te midden van strengere milieuregels op belangrijke afzetmarkten. Bovendien blijft de hele Europese toeleveringsketen blootgesteld aan substantieel stijgende energiekosten en vrachttarieven." Met als gevolg dus de aangekondigde prijsstijging.

Sun Chemical kondigt eveneens een prijsverhoging aan voor vloeibare inkten in Europa. De reden daarvoor zijn dezelfde als bij Flint en Siegwerk.

Flint Group kondigt voor Europa een prijsverhoging voor al zijn verpakkingsinkten aan. "Hogere prijzen voor pigmenten, oplosmiddelen, harsen en vrachttarieven, oefenen een ononderbroken kostendruk uit op de activiteiten van de Packaging Inks business waardoor een prijsverhoging noodzakelijk is."Ook Siegwerk (foto) kondigt voor EMEA een prijsstijging aan voor verpakkingsinkten en vernissen. "De kosten voor grondstofcategorieën zoals fotoinitiatoren, UV-monomeren, acrylharsen, pigmenten, isocyanaten en speciale additieven zijn het hele jaar door blijven stijgen. Daarnaast wordt verwacht dat gekleurde pigmenten en foto-initiators sterk zullen worden beïnvloed door drastische verstoringen van de voorziening te midden van strengere milieuregels op belangrijke afzetmarkten. Bovendien blijft de hele Europese toeleveringsketen blootgesteld aan substantieel stijgende energiekosten en vrachttarieven." Met als gevolg dus de aangekondigde prijsstijging.Sun Chemical kondigt eveneens een prijsverhoging aan voor vloeibare inkten in Europa. De reden daarvoor zijn dezelfde als bij Flint en Siegwerk.