Met dit speciale label gaat Stratus de fraude tegen die met traditionele beveiligingsmethodes van PIN-codes mogelijk blijft.

Banken maken bij het versturen van geheime PIN-codes meestal gebruik van zilvergebaseerde scratch-off inkten die de code moeten afdekken. Verhitting van deze inkten kan de code echter toch tijdelijk zichtbaar maken. Stratus ontwikkelde nu een speciaal laminaat, met daarin opgelost kleine zwarte inktdeeltjes, dat bij uitrekking transparant wordt en de code zichtbaar maakt. Doordat het eenmaal uitgerekte laminaat niet meer terugkeert in zijn oorspronkelijke vorm, is het voor de ontvanger direct duidelijk dat geheimhouding niet langer is gegarandeerd.

Op YouTube is een korte video over het Stratus Packaging's IXcode label beschikbaar.

Met dit speciale label gaat Stratus de fraude tegen die met traditionele beveiligingsmethodes van PIN-codes mogelijk blijft. Banken maken bij het versturen van geheime PIN-codes meestal gebruik van zilvergebaseerde scratch-off inkten die de code moeten afdekken. Verhitting van deze inkten kan de code echter toch tijdelijk zichtbaar maken. Stratus ontwikkelde nu een speciaal laminaat, met daarin opgelost kleine zwarte inktdeeltjes, dat bij uitrekking transparant wordt en de code zichtbaar maakt. Doordat het eenmaal uitgerekte laminaat niet meer terugkeert in zijn oorspronkelijke vorm, is het voor de ontvanger direct duidelijk dat geheimhouding niet langer is gegarandeerd.Op YouTube is een korte video over het Stratus Packaging's IXcode label beschikbaar.