Gestanste jobs

Imp ondersteunt de veloptimalisering door het nesten van zowel rechthoekige als gestanste jobs. "Het nesting-algoritme voor gestanste jobs was echter onderhevig aan beperkingen, die nu door het nieuwe 'pure nesting'-algoritme worden opgelost", klinkt het bij FourPees. Het resultaat is een nauwere nesting van jobs met onregelmatige vormen, wat vaak vellen uitspaart.

Etiketten op rol

Het ontwerp van een lay-out voor het continu bedrukken van etiketten op rol is onderworpen aan zeer specifieke eisen. In Imp 12 maken tal van nieuwe planningsopties dit type workflows mogelijk. Jobs kunnen nu in banen worden gepland, met slechts één job per baan en gelijke marges tussen de labels in elke baan. Zo kan een lay-out worden ontworpen voor het bedrukken van labels met een voorspelbare afstand tussen de labels. Bovendien maakt Imp 12 het mogelijk om de opwikkelrichting te specificeren, zodat kan worden bepaald of de labels aan de binnen- of de buitenkant van de rol worden bedrukt, en met welke oriëntering.

Banners

De optimalisering van het drukken door veloptimalisering mag later geen problemen met de afwerking geven. Imp ondersteunt een reeks functies die daarbij helpen. Versie 12 heeft bijkomende functies voor de automatische aanmaak van scheurflappen met metadata aan de zijkant van drukwerk. Ze kunnen tekstmarkeringen of QR-codes bevatten en de software berekent de overeenkomstige definitieve stanslijnen.

Gestanst drukwerk

Een reeks nieuwe en geperfectioneerde functies van Imp 12 verbeteren de workflows voor gestanste jobs. De nieuwe scourer tool zet vlakke matrijzen uit een PDF- of DXF-bestand om in een gestructureerd CF2-formaat, zodat de matrijs gemakkelijk kan worden hergebruikt. De geometrie van de job kan nu ook een willekeurig aantal graden worden gedraaid (vroeger kon dat alleen in stappen van 90°), wat efficiëntere lay-outs oplevert. CF2-bestanden met 1-up stanslijnen die een willekeurig aantal graden worden gedraaid, worden nu ook volledig ondersteund. Het algoritme voor de afstemming van de matrijzen is geoptimaliseerd voor matrijzen met interne gesloten paden (zoals zones voor transparante vensters).

Op donderdag 10 maart organiseert Four Pees een webinar over deze nieuwe versie van InSoft Imp. David van Driessche, de CTO van Four Pees, gaat dieper in op de nieuwigheden van deze release.

Imp ondersteunt de veloptimalisering door het nesten van zowel rechthoekige als gestanste jobs. "Het nesting-algoritme voor gestanste jobs was echter onderhevig aan beperkingen, die nu door het nieuwe 'pure nesting'-algoritme worden opgelost", klinkt het bij FourPees. Het resultaat is een nauwere nesting van jobs met onregelmatige vormen, wat vaak vellen uitspaart.Het ontwerp van een lay-out voor het continu bedrukken van etiketten op rol is onderworpen aan zeer specifieke eisen. In Imp 12 maken tal van nieuwe planningsopties dit type workflows mogelijk. Jobs kunnen nu in banen worden gepland, met slechts één job per baan en gelijke marges tussen de labels in elke baan. Zo kan een lay-out worden ontworpen voor het bedrukken van labels met een voorspelbare afstand tussen de labels. Bovendien maakt Imp 12 het mogelijk om de opwikkelrichting te specificeren, zodat kan worden bepaald of de labels aan de binnen- of de buitenkant van de rol worden bedrukt, en met welke oriëntering.De optimalisering van het drukken door veloptimalisering mag later geen problemen met de afwerking geven. Imp ondersteunt een reeks functies die daarbij helpen. Versie 12 heeft bijkomende functies voor de automatische aanmaak van scheurflappen met metadata aan de zijkant van drukwerk. Ze kunnen tekstmarkeringen of QR-codes bevatten en de software berekent de overeenkomstige definitieve stanslijnen.Een reeks nieuwe en geperfectioneerde functies van Imp 12 verbeteren de workflows voor gestanste jobs. De nieuwe scourer tool zet vlakke matrijzen uit een PDF- of DXF-bestand om in een gestructureerd CF2-formaat, zodat de matrijs gemakkelijk kan worden hergebruikt. De geometrie van de job kan nu ook een willekeurig aantal graden worden gedraaid (vroeger kon dat alleen in stappen van 90°), wat efficiëntere lay-outs oplevert. CF2-bestanden met 1-up stanslijnen die een willekeurig aantal graden worden gedraaid, worden nu ook volledig ondersteund. Het algoritme voor de afstemming van de matrijzen is geoptimaliseerd voor matrijzen met interne gesloten paden (zoals zones voor transparante vensters).Op donderdag 10 maart organiseert Four Pees een webinar over deze nieuwe versie van InSoft Imp. David van Driessche, de CTO van Four Pees, gaat dieper in op de nieuwigheden van deze release.