Bizhub Press C71cf is de naam van deze rol-naar-rol smalbaanpers met een papierbaanbreedte van 330 mm. Het apparaat print in CMYK (geen witte toner of spotkleuren) aan een snelheid van 13,5 meter per minuut en heeft een resolutie van 1200 x 1200 dpi. Het nieuwe labelprintsysteem wordt gepositioneerd tussen de goedkope inkjet labelprinters op basis van Memjet-technologie en de duurdere labelpersen zoals die van Xeikon, HP Indigo, Durst, Domino, Screen, enz. waarmee hoogwaardige etiketten kunnen worden gefabriceerd. Volgens de fabrikant en een Engelse labeldrukker die we op de beurs ontmoetten, is er wellicht een markt voor de economische productie in CMYK van labels in kleinere oplagen.

De bizhub Press C71cf is compact waardoor het printsysteem op een beperkt vloeroppervlak zoals in een garage kan opgesteld worden. Litho Formas in Portugal fungeerde als alfa- en bèta-site. Managing Director Miguel Abranches Pinto heeft met het nieuwe printsysteem op papieren en PP-substraten geprint. Hij ziet het grote voordeel in de gemakkelijke bediening van het apparaat en het feit dat de printer kan worden onderhouden door de gewone servicemedewerkers van Konica Minolta. Een niet onbelangrijk argument in een klein land als Portugal, aldus nog Miguel Abranches Pinto.

De machine zou 240.000 euro moeten gaan kosten.

Bizhub Press C71cf is de naam van deze rol-naar-rol smalbaanpers met een papierbaanbreedte van 330 mm. Het apparaat print in CMYK (geen witte toner of spotkleuren) aan een snelheid van 13,5 meter per minuut en heeft een resolutie van 1200 x 1200 dpi. Het nieuwe labelprintsysteem wordt gepositioneerd tussen de goedkope inkjet labelprinters op basis van Memjet-technologie en de duurdere labelpersen zoals die van Xeikon, HP Indigo, Durst, Domino, Screen, enz. waarmee hoogwaardige etiketten kunnen worden gefabriceerd. Volgens de fabrikant en een Engelse labeldrukker die we op de beurs ontmoetten, is er wellicht een markt voor de economische productie in CMYK van labels in kleinere oplagen.De bizhub Press C71cf is compact waardoor het printsysteem op een beperkt vloeroppervlak zoals in een garage kan opgesteld worden. Litho Formas in Portugal fungeerde als alfa- en bèta-site. Managing Director Miguel Abranches Pinto heeft met het nieuwe printsysteem op papieren en PP-substraten geprint. Hij ziet het grote voordeel in de gemakkelijke bediening van het apparaat en het feit dat de printer kan worden onderhouden door de gewone servicemedewerkers van Konica Minolta. Een niet onbelangrijk argument in een klein land als Portugal, aldus nog Miguel Abranches Pinto.De machine zou 240.000 euro moeten gaan kosten.