Op 30 december 2020 hebben de EU en het VK de handels- en samenwerkingsovereenkomst tussen de EU en het VK ondertekend, waarmee het vertrek van het VK uit de Europese Unie werd afgerond. De overeenkomst is sinds 1 januari 2021 van toepassing.

De handels- en samenwerkingsovereenkomst (TCA) tussen de EU en het VK bestrijkt een groot aantal gebieden - waaronder bepalingen over duurzaamheid, concurrentie, staatssteun en data - maar het belangrijkste element is de overeenkomst inzake de handel in goederen.

De overeenkomst voorziet in een tarief- en quotavrije handel in goederen tussen de EU en het VK. Voorwaarde is wel dat de desbetreffende regels van oorsprong (rules of origin) in acht worden genomen.

Intergraf heeft voor haar leden een gids gepubliceerd met informatie over de belangrijkste bepalingen voor bedrijven uit de EU en het VK die handel drijven met de andere partij: de Gids voor de handels- en samenwerkingsovereenkomst tussen de EU en het VK. In de gids wordt een overzicht van de belangrijkste douanevoorschriften en BTW-regels gegeven. Ook wordt uitgelegd hoe het begrip "oorsprongsregels" voor de handel in drukwerk moet worden begrepen en worden praktijkvoorbeelden gegeven.

De gids is gratis voor Febelgra-leden en kan daar worden aangevraagd.

Op 30 december 2020 hebben de EU en het VK de handels- en samenwerkingsovereenkomst tussen de EU en het VK ondertekend, waarmee het vertrek van het VK uit de Europese Unie werd afgerond. De overeenkomst is sinds 1 januari 2021 van toepassing.De handels- en samenwerkingsovereenkomst (TCA) tussen de EU en het VK bestrijkt een groot aantal gebieden - waaronder bepalingen over duurzaamheid, concurrentie, staatssteun en data - maar het belangrijkste element is de overeenkomst inzake de handel in goederen.De overeenkomst voorziet in een tarief- en quotavrije handel in goederen tussen de EU en het VK. Voorwaarde is wel dat de desbetreffende regels van oorsprong (rules of origin) in acht worden genomen.Intergraf heeft voor haar leden een gids gepubliceerd met informatie over de belangrijkste bepalingen voor bedrijven uit de EU en het VK die handel drijven met de andere partij: de Gids voor de handels- en samenwerkingsovereenkomst tussen de EU en het VK. In de gids wordt een overzicht van de belangrijkste douanevoorschriften en BTW-regels gegeven. Ook wordt uitgelegd hoe het begrip "oorsprongsregels" voor de handel in drukwerk moet worden begrepen en worden praktijkvoorbeelden gegeven.De gids is gratis voor Febelgra-leden en kan daar worden aangevraagd.