De Europese sectorfederatie Intergraf was betrokken bij de herwerking van de EU-richtlijn Industriële Emissies (IED). De federatie werkte mee aan de revisie van de BREF STS (Surface Treatment using organic Solvents) van 2015 tot 2020. Het uitvoeringsbesluit van de Europese Commissie inzake de beste beschikbare technieken (BBT) voor oppervlaktebehandeling met behulp van organische oplosmiddelen heeft gevolgen voor grote drukkerijen (bijv. rotogravure, flexodruk en heatset).

Om de implementatie van de nieuwe richtlijnen in de heatset drukkerijen te ondersteunen, heeft Intergraf een gids (BAT in Heatset: Practical and Legal Guidance) samengesteld met de technische en wettelijke interpretatie van de nieuwe Europese regelgeving. De federatie stelt ook een template ter beschikking om een Solvent Management Plan op te stellen. Beide documenten zijn beschikbaar op de website van Intergraf. "Met deze gids willen we heatset drukkerijen en overheden ondersteunen om tot een geharmoniseerde toepassing van de nieuwe milieunormen te komen", stelt Beatrice Klose, de secretaris-generaal van Intergraf.

De Europese sectorfederatie Intergraf was betrokken bij de herwerking van de EU-richtlijn Industriële Emissies (IED). De federatie werkte mee aan de revisie van de BREF STS (Surface Treatment using organic Solvents) van 2015 tot 2020. Het uitvoeringsbesluit van de Europese Commissie inzake de beste beschikbare technieken (BBT) voor oppervlaktebehandeling met behulp van organische oplosmiddelen heeft gevolgen voor grote drukkerijen (bijv. rotogravure, flexodruk en heatset).Om de implementatie van de nieuwe richtlijnen in de heatset drukkerijen te ondersteunen, heeft Intergraf een gids (BAT in Heatset: Practical and Legal Guidance) samengesteld met de technische en wettelijke interpretatie van de nieuwe Europese regelgeving. De federatie stelt ook een template ter beschikking om een Solvent Management Plan op te stellen. Beide documenten zijn beschikbaar op de website van Intergraf. "Met deze gids willen we heatset drukkerijen en overheden ondersteunen om tot een geharmoniseerde toepassing van de nieuwe milieunormen te komen", stelt Beatrice Klose, de secretaris-generaal van Intergraf.