De nieuwe EU-milieukeur heeft een uitgebreider toepassingsgebied. Het heeft betrekking op briefpapier, papieren draagtassen, papieren verpakkingen en cadeaupapier. Verpakkingen, etiketten en materialen die met levensmiddelen in aanraking komen, vallen niet onder het toepassingsgebied.

De EU-milieukeur wordt toegekend aan duurzaam ontworpen producten die voldoen aan 10 strenge milieucriteria die zowel productspecifiek (substraat, recycleerbaarheid) als fabrieksspecifiek (emissies, afval, energie) zijn.

Intergraf heeft bijgedragen tot het nieuwe beoordelingsproces en heeft er mede voor gezorgd dat de aanvragers een vergunning voor een productlijn kunnen krijgen. In het algemeen wordt de EU-milieukeur toegekend aan een product waarvan de specificaties in de loop van de tijd niet zullen veranderen. Gedrukte producten worden door klanten ontworpen. De ene productie zal anders zijn dan de andere. De nieuwe EU-milieukeur erkent deze eigenheid en stelt bedrijven in staat een aanvraag voor een productlijn in te dienen.

"De nieuwe EU-milieukeur voor gedrukte producten stelt Europese drukkers in staat om de milieuprestaties van hun producten en processen aan te tonen. Het erkent de specificiteit van gedrukte producten en stelt drukkers in staat om een aanvraag in te dienen voor een productlijn en niet alleen voor één enkel product", zegt Beatrice Klose, secretaris-generaal van Intergraf

Intergraf heeft een gids gepubliceerd om drukkerijen te helpen die de EU-milieukeur willen aanvragen. Drukkerijen kunnen de Intergraf-gids voor het EU-milieukeur voor bedrukt papier bekomen via hun nationale branchevereniging (Febelgra in ons land).

De nieuwe EU-milieukeur heeft een uitgebreider toepassingsgebied. Het heeft betrekking op briefpapier, papieren draagtassen, papieren verpakkingen en cadeaupapier. Verpakkingen, etiketten en materialen die met levensmiddelen in aanraking komen, vallen niet onder het toepassingsgebied.De EU-milieukeur wordt toegekend aan duurzaam ontworpen producten die voldoen aan 10 strenge milieucriteria die zowel productspecifiek (substraat, recycleerbaarheid) als fabrieksspecifiek (emissies, afval, energie) zijn.Intergraf heeft bijgedragen tot het nieuwe beoordelingsproces en heeft er mede voor gezorgd dat de aanvragers een vergunning voor een productlijn kunnen krijgen. In het algemeen wordt de EU-milieukeur toegekend aan een product waarvan de specificaties in de loop van de tijd niet zullen veranderen. Gedrukte producten worden door klanten ontworpen. De ene productie zal anders zijn dan de andere. De nieuwe EU-milieukeur erkent deze eigenheid en stelt bedrijven in staat een aanvraag voor een productlijn in te dienen."De nieuwe EU-milieukeur voor gedrukte producten stelt Europese drukkers in staat om de milieuprestaties van hun producten en processen aan te tonen. Het erkent de specificiteit van gedrukte producten en stelt drukkers in staat om een aanvraag in te dienen voor een productlijn en niet alleen voor één enkel product", zegt Beatrice Klose, secretaris-generaal van IntergrafIntergraf heeft een gids gepubliceerd om drukkerijen te helpen die de EU-milieukeur willen aanvragen. Drukkerijen kunnen de Intergraf-gids voor het EU-milieukeur voor bedrukt papier bekomen via hun nationale branchevereniging (Febelgra in ons land).