Sinds 2017 biedt de Young Talent Award van Intergraf een platform aan de volgende generatie printprofessionals om hun ideeën met de industrie te delen. De Europese drukkersfederatie vindt het belangrijk om de visie van de jongeren op de toekomst van de sector te leren kennen.

Elk jaar wordt de beste inzending geselecteerd door een panel van experts en de winnaar wordt beloond met een prijs van drieduizend euro. Dit jaar ligt de focus van de wedstrijd op duurzaamheid.

Circulair en duurzaam

Alle jongeren die actief zijn in de grafische industrie (leerlingen, studenten of werknemers van maximaal 25 jaar) kunnen deelnemen. Aan de kandidaten wordt gevraagd hun mening te geven over de volgende vragen: (1) Hoe zie jij printproducten (grafisch en verpakkingen) in de circulaire economie? En (2) Wat is jouw visie op print voor een duurzame toekomst?

De winnaar van de Young Talent Award 2021 was Rita Estevinha Silva uit Portugal. In 'The Future of printing: a Gen Zer's view' toonde ze haar visie op hoe de print zich in de toekomst zal ontwikkelen en wat voor werkomgeving ze verwacht binnen de grafische industrie.

Criteria Young Talent Award

- Deelnemers moeten leerling, student of werknemer in print zijn (maximaal 25 jaar)

- Alle inzendingen moeten in het Engels zijn geschreven en 2-5 pagina's lang zijn. De aanvrager kan elke andere visuele ondersteuning leveren die hij/zij nodig acht om zijn/haar idee te presenteren.

- Kandidaten dienen tevens een kort CV bij te voegen (maximaal 2 pagina's).

- Beschikbaarheid om je inzending te presenteren op een van de Intergraf-evenementen in 2022 is wenselijk, maar niet essentieel om de prijs te winnen.

Kandidaturen moeten in het Engels worden gestuurd naar Beatrice Klose, secretaris-generaal van Intergraf, per e-mail (bklose@intergraf.eu) of per post (Louislaan 130A, 1050 Brussel, België) voor 25 februari 2022.

Sinds 2017 biedt de Young Talent Award van Intergraf een platform aan de volgende generatie printprofessionals om hun ideeën met de industrie te delen. De Europese drukkersfederatie vindt het belangrijk om de visie van de jongeren op de toekomst van de sector te leren kennen.Elk jaar wordt de beste inzending geselecteerd door een panel van experts en de winnaar wordt beloond met een prijs van drieduizend euro. Dit jaar ligt de focus van de wedstrijd op duurzaamheid.Alle jongeren die actief zijn in de grafische industrie (leerlingen, studenten of werknemers van maximaal 25 jaar) kunnen deelnemen. Aan de kandidaten wordt gevraagd hun mening te geven over de volgende vragen: (1) Hoe zie jij printproducten (grafisch en verpakkingen) in de circulaire economie? En (2) Wat is jouw visie op print voor een duurzame toekomst? De winnaar van de Young Talent Award 2021 was Rita Estevinha Silva uit Portugal. In 'The Future of printing: a Gen Zer's view' toonde ze haar visie op hoe de print zich in de toekomst zal ontwikkelen en wat voor werkomgeving ze verwacht binnen de grafische industrie.