Onlineprinters en Flyeralarm produceren hun drukwerk vooral in Duitsland. Dat zorgt sinds het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU voor problemen. Onlineprinters is door transporteurs gewaarschuwd voor 'flinke vertragingen' bij leveringen van en naar het Verenigd Koninkrijk. Klanten met spoedorders wordt daarom aangeraden gebruik te maken van de diensten van Solopress, dat sinds 2017 onderdeel is van Onlineprinters: 'Zij hebben een productiefaciliteit in Groot-Brittannië.'

Flyeralarm stelt op zijn Britse website voorlopig geen 'Express'- of 'Overnight'-leveringen te kunnen doen. Bovendien wordt daar het portfolio in de webshop de komende maanden uitgekleed, om te voldoen aan de nieuwe douaneformaliteiten. Vistaprint heeft in het VK zijn 'Rush'-leveringen (binnen twee werkdagen) voorlopig opgeschort. Het Britse Flyerzone, onderdeel van Grafenia met een productiefaciliteit in Manchester, meldt op de website dat de 'toegenomen grenscontroles' vertragingen veroorzaken voor leveringen richting de EU en ook Ierland.

Brexit en België

In de nieuwe editie van Grafisch Nieuws berichten we ook over de gevolgen van de Brexit voor de grafische industrie in België. Ondanks het op het laatste moment gesloten vrijhandelsakkoord dreigt mogelijk toch voor zo'n 7 miljoen euro aan toegevoegde waarde verloren te gaan.

Foto: Rocco Dipoppa - Unsplash

(Grafisch Nieuws i.s.m. De Grafische Vakpers)

Onlineprinters en Flyeralarm produceren hun drukwerk vooral in Duitsland. Dat zorgt sinds het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU voor problemen. Onlineprinters is door transporteurs gewaarschuwd voor 'flinke vertragingen' bij leveringen van en naar het Verenigd Koninkrijk. Klanten met spoedorders wordt daarom aangeraden gebruik te maken van de diensten van Solopress, dat sinds 2017 onderdeel is van Onlineprinters: 'Zij hebben een productiefaciliteit in Groot-Brittannië.'Flyeralarm stelt op zijn Britse website voorlopig geen 'Express'- of 'Overnight'-leveringen te kunnen doen. Bovendien wordt daar het portfolio in de webshop de komende maanden uitgekleed, om te voldoen aan de nieuwe douaneformaliteiten. Vistaprint heeft in het VK zijn 'Rush'-leveringen (binnen twee werkdagen) voorlopig opgeschort. Het Britse Flyerzone, onderdeel van Grafenia met een productiefaciliteit in Manchester, meldt op de website dat de 'toegenomen grenscontroles' vertragingen veroorzaken voor leveringen richting de EU en ook Ierland.Brexit en België In de nieuwe editie van Grafisch Nieuws berichten we ook over de gevolgen van de Brexit voor de grafische industrie in België. Ondanks het op het laatste moment gesloten vrijhandelsakkoord dreigt mogelijk toch voor zo'n 7 miljoen euro aan toegevoegde waarde verloren te gaan.Foto: Rocco Dipoppa - Unsplash(Grafisch Nieuws i.s.m. De Grafische Vakpers)