EFI, maker van Fiery RIPs maar ook van inkjetpersen voor verpakkingen en textiel, behaalde vorig jaar voor het eerst de mijlpaal van 1 miljard dollar omzet. Begin dit jaar maakte de pas aangetreden CEO Bill Muir tijdens de twintigste editie van het jaarlijkse EFI Connect-evenement duidelijk dat hij wil blijven inzetten op voortdurende innovatie. De nu aangekondigde overname schept daartoe de juiste omstandigheden, stelt Muir in een gesprek met vakblad Printing Impressions: "De combinatie van onze cyclische en volwassen bedrijfsonderdelen zoals Fiery en de snelle groeimogelijkheden op andere gebieden [zoals de Nozomi inkjetpersen voor golfkarton, red.] biedt op de lange termijn goede kansen tot waardecreatie."

EFI maakte bij de aankondiging van de overname bekend voor het eerste kwartaal van 2019 een omzet tussen de 220 en 225 miljoen dollar te verwachten maar zal daar, anders dan tot voor kort gebruikelijk, geen verdere openbare toelichting op geven.

EFI, maker van Fiery RIPs maar ook van inkjetpersen voor verpakkingen en textiel, behaalde vorig jaar voor het eerst de mijlpaal van 1 miljard dollar omzet. Begin dit jaar maakte de pas aangetreden CEO Bill Muir tijdens de twintigste editie van het jaarlijkse EFI Connect-evenement duidelijk dat hij wil blijven inzetten op voortdurende innovatie. De nu aangekondigde overname schept daartoe de juiste omstandigheden, stelt Muir in een gesprek met vakblad Printing Impressions: "De combinatie van onze cyclische en volwassen bedrijfsonderdelen zoals Fiery en de snelle groeimogelijkheden op andere gebieden [zoals de Nozomi inkjetpersen voor golfkarton, red.] biedt op de lange termijn goede kansen tot waardecreatie."EFI maakte bij de aankondiging van de overname bekend voor het eerste kwartaal van 2019 een omzet tussen de 220 en 225 miljoen dollar te verwachten maar zal daar, anders dan tot voor kort gebruikelijk, geen verdere openbare toelichting op geven.