De roots van de Duitse familiale Koehler Group gaan terug tot in 1807. Vandaag telt de groep vijf fabrieken in Duitsland (met meer dan 2.000 werknemers) en drie productievestigingen in de Verenigde Staten. De Koehler Group realiseerde in 2020 een omzet van 770 miljoen euro.

Het Nederlandse IPP Packaging Materials is al meer dan veertig jaar actief in verpakkingsmaterialen en vertegenwoordigt ruim dertig fabrikanten wereldwijd. Naast een breed assortiment basismaterialen zoals papier, vouwkarton, kunststof en non-wovens biedt IPP ook converting- en logistieke diensten aan. Het bedrijf is in handen van Jeroen Kuiper. Recent nam IPP Packaging Materials het Belgische Daniel Fain in Overijse over.

Van plastic naar papier en karton

"De knowhow van IPP is belangrijk voor ons", zegt Eckhard Kallies, de directeur van de Flexible Packaging Paper divisie van Koehler Group. "Zeker nu de transitie van plastic naar papier en karton als verpakkingsmateriaal in volle gang is."

De NexFlex-productrange is Koehlers link naar de toekomst. "Het biedt innovatieve en betrouwbare papieren die geschikt zijn voor heel diverse toepassingen. Zowel primaire verpakking - in direct contact met voedsel - als secundaire verpakking", duidt Jeroen Kuiper. Met NexPlus bijvoorbeeld heeft Koehler duurzaam barrièrepapier in huis met een natuurlijke feel.

De roots van de Duitse familiale Koehler Group gaan terug tot in 1807. Vandaag telt de groep vijf fabrieken in Duitsland (met meer dan 2.000 werknemers) en drie productievestigingen in de Verenigde Staten. De Koehler Group realiseerde in 2020 een omzet van 770 miljoen euro.Het Nederlandse IPP Packaging Materials is al meer dan veertig jaar actief in verpakkingsmaterialen en vertegenwoordigt ruim dertig fabrikanten wereldwijd. Naast een breed assortiment basismaterialen zoals papier, vouwkarton, kunststof en non-wovens biedt IPP ook converting- en logistieke diensten aan. Het bedrijf is in handen van Jeroen Kuiper. Recent nam IPP Packaging Materials het Belgische Daniel Fain in Overijse over."De knowhow van IPP is belangrijk voor ons", zegt Eckhard Kallies, de directeur van de Flexible Packaging Paper divisie van Koehler Group. "Zeker nu de transitie van plastic naar papier en karton als verpakkingsmateriaal in volle gang is."De NexFlex-productrange is Koehlers link naar de toekomst. "Het biedt innovatieve en betrouwbare papieren die geschikt zijn voor heel diverse toepassingen. Zowel primaire verpakking - in direct contact met voedsel - als secundaire verpakking", duidt Jeroen Kuiper. Met NexPlus bijvoorbeeld heeft Koehler duurzaam barrièrepapier in huis met een natuurlijke feel.