De Turnhoutste speel- en verzamelkaartenfabrikant Cartamundi, richt een 50-50 joint venture op met zijn Japanse branchegenoot Amada.

Amada brengt Amada Printing in dat tegen eind van dit jaar wordt afgesplitst van de Amada Holding. Amada Printing realiseert een omzet van 20 miljoen euro met het drukken van kaarten en stelt 167 mensen tewerk. De drukkerij is gevestigd in Kazo, op 65 km van de Japanse hoofdstad Tokio.

Cartamundi beschouwt de joint venture als strategisch belangrijk. Eén van de specialiteiten van Amada Printing is het uitbrengen van verzamelkaarten, een activiteit die de Belgische kaartenmaker graag mee wil helpen ontwikkelen.

Cartamundi telt 1.300 werknemers en heeft fabrieken in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen, de Verenigde Staten, Brazilië, Mexico en India.

De Turnhoutste speel- en verzamelkaartenfabrikant Cartamundi, richt een 50-50 joint venture op met zijn Japanse branchegenoot Amada.Amada brengt Amada Printing in dat tegen eind van dit jaar wordt afgesplitst van de Amada Holding. Amada Printing realiseert een omzet van 20 miljoen euro met het drukken van kaarten en stelt 167 mensen tewerk. De drukkerij is gevestigd in Kazo, op 65 km van de Japanse hoofdstad Tokio.Cartamundi beschouwt de joint venture als strategisch belangrijk. Eén van de specialiteiten van Amada Printing is het uitbrengen van verzamelkaarten, een activiteit die de Belgische kaartenmaker graag mee wil helpen ontwikkelen.Cartamundi telt 1.300 werknemers en heeft fabrieken in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen, de Verenigde Staten, Brazilië, Mexico en India.