Dat werd op 8 november aangekondigd tijdens het Think Things 2018 evenement (over de mogelijkheden van IoT) van Proximus in het Auditorium 500 op Brussels Expo.

JCDecaux exploiteert meer dan 160 digitale reclamepanelen in 30 winkelcentra in België. Het wilde inzicht krijgen in de bezoekersstromen in de winkelcentra, om de advertentietarieven voor zijn digitale reclamepanelen beter te kunnen definiëren en een betere planning van reclameboodschappen op zijn panelen mogelijk te maken. In de oplossing worden wifi-signalen gebruikt voor het tellen van de bezoekers, die dan op hun beurt worden gecombineerd met de anonieme socio-demografische data van Proximus. De gegevens worden geëxtrapoleerd want niet iedereen is klant bij Proximus.

Veerle Colin (foto), Marketing Director JCDecaux, vertelde dat de oplossing vanaf de lente van 2019 operationeel wordt.

Dat werd op 8 november aangekondigd tijdens het Think Things 2018 evenement (over de mogelijkheden van IoT) van Proximus in het Auditorium 500 op Brussels Expo.JCDecaux exploiteert meer dan 160 digitale reclamepanelen in 30 winkelcentra in België. Het wilde inzicht krijgen in de bezoekersstromen in de winkelcentra, om de advertentietarieven voor zijn digitale reclamepanelen beter te kunnen definiëren en een betere planning van reclameboodschappen op zijn panelen mogelijk te maken. In de oplossing worden wifi-signalen gebruikt voor het tellen van de bezoekers, die dan op hun beurt worden gecombineerd met de anonieme socio-demografische data van Proximus. De gegevens worden geëxtrapoleerd want niet iedereen is klant bij Proximus.Veerle Colin (foto), Marketing Director JCDecaux, vertelde dat de oplossing vanaf de lente van 2019 operationeel wordt.