Vorige week overleed Jef De Bie, de gewezen zaakvoerder van de familiale drukkerij De Bie in Lier, thuis omringd door zijn familie. Jef De Bie is de vader van Bart en Johan De Bie, de huidige zaakvoerders van Antilope De Bie in Duffel. De familiale drukkerij werd een eeuw geleden opgericht door Joseph De Bie. Jef De Bie was een telg van de derde generatie.

"Jef heeft in zijn leven hard gewerkt, hard genoten en veel gegeven. We zullen zijn scherpzinnigheid, vindingrijkheid, ondernemersgeest en warmte nooit vergeten", stellen ze bij Antilope De Bie Printing. "Op dit moment overheerst de droefheid van het verlies, maar tegelijk ook de trots dat we het levenswerk van Jef mogen verderzetten."

Techniek en elektronica

Jef De Bie werd geboren op 4 september 1936 in de Maasfortbaan in Lier, waar ook de drukkerij gevestigd was. Hij groeide op in de drukkerij die eerder geleid werd door zijn grootvader Joseph en vader Koen De Bie.

"Al op vroege leeftijd ontwikkelde Jef een passie voor techniek en elektronica. Zo mocht hij voor het Braziliaans paviljoen op Expo '58 een groot display maken dat de reis van de koffie van Brazilië tot België illustreerde met lampjes", schrijft de familie De Bie. "Deze passie zette hij in de jaren 1960 voort in de drukkerij, waar hij een aantal routinezaken automatiseerde. Zo ontwikkelde hij zelf een toestel om reclamebladen te verzamelen."

Innoveren en investeren

In februari 1966 huwde Jef De Bie met Maria Deliën. In 1968 nam hij de drukkerij over van zijn vader Koen. Nog datzelfde jaar werd zoon Bart geboren. Twee jaar later, in 1970, volgde Johan. In de jaren 1970 verhuisde de drukkerij van de Maasfortbaan naar de Zaat, aan de overkant van de straat. "Ondertussen bleef Jef innoveren. Zo ontwikkelde hij een machine om ruggen van boeken en facturen te plakken, en investeerde hij meermaals in nieuwe technieken", stelt de familie.

In de jaren 1990 startten de zonen Bart en Johan in de drukkerij en in 1996 namen ze samen het bedrijf over. Drukkerij De Bie groeide uit tot het huidige Antilope De Bie in Duffel.

Vorige week overleed Jef De Bie, de gewezen zaakvoerder van de familiale drukkerij De Bie in Lier, thuis omringd door zijn familie. Jef De Bie is de vader van Bart en Johan De Bie, de huidige zaakvoerders van Antilope De Bie in Duffel. De familiale drukkerij werd een eeuw geleden opgericht door Joseph De Bie. Jef De Bie was een telg van de derde generatie."Jef heeft in zijn leven hard gewerkt, hard genoten en veel gegeven. We zullen zijn scherpzinnigheid, vindingrijkheid, ondernemersgeest en warmte nooit vergeten", stellen ze bij Antilope De Bie Printing. "Op dit moment overheerst de droefheid van het verlies, maar tegelijk ook de trots dat we het levenswerk van Jef mogen verderzetten."Jef De Bie werd geboren op 4 september 1936 in de Maasfortbaan in Lier, waar ook de drukkerij gevestigd was. Hij groeide op in de drukkerij die eerder geleid werd door zijn grootvader Joseph en vader Koen De Bie."Al op vroege leeftijd ontwikkelde Jef een passie voor techniek en elektronica. Zo mocht hij voor het Braziliaans paviljoen op Expo '58 een groot display maken dat de reis van de koffie van Brazilië tot België illustreerde met lampjes", schrijft de familie De Bie. "Deze passie zette hij in de jaren 1960 voort in de drukkerij, waar hij een aantal routinezaken automatiseerde. Zo ontwikkelde hij zelf een toestel om reclamebladen te verzamelen."In februari 1966 huwde Jef De Bie met Maria Deliën. In 1968 nam hij de drukkerij over van zijn vader Koen. Nog datzelfde jaar werd zoon Bart geboren. Twee jaar later, in 1970, volgde Johan. In de jaren 1970 verhuisde de drukkerij van de Maasfortbaan naar de Zaat, aan de overkant van de straat. "Ondertussen bleef Jef innoveren. Zo ontwikkelde hij een machine om ruggen van boeken en facturen te plakken, en investeerde hij meermaals in nieuwe technieken", stelt de familie.In de jaren 1990 startten de zonen Bart en Johan in de drukkerij en in 1996 namen ze samen het bedrijf over. Drukkerij De Bie groeide uit tot het huidige Antilope De Bie in Duffel.