Uit het persbericht:

De Nationale Bank van België (NBB) bouwt zijn drukactiviteiten af en doet daarom een aantal activa van de hand. De smalbaanrotatiepers van de NBB (n.v.d.r.: van fabrikant Müller Martini) werd te koop aangeboden. Print- en communicatiebedrijf Group Joos slaagde erin om de pers over te nemen.

De nieuwe pers moet Joos Print in staat stellen om zijn veiligheidsdrukwerk naar een nog hoger niveau te tillen. De pers kan immers een veelvoud aan veiligheidskenmerken aanbrengen op papier, zoals irisdruk en reliëfdruk. Bovendien kan er met tal van veiligheidsinkten gedrukt worden. In lijn met het drukken kunnen de documenten ook genummerd worden of voorzien worden van een unieke QR- of barcode. "We kunnen er eigenlijk alle beveiligde documenten mee drukken, alleen geld is geen optie", zegt Tom Vermeiren, Plant Manager van Joos Print.

Een van de klanten van Joos Print die de aankoop van de nieuwe pers zal appreciëren is de KU Leuven. "Wij bij Joos Print drukken alle diploma's voor de universiteit", zegt Roel Malfait, Sales Manager bij Joos Print. "Daarnaast kunnen we met de pers identiteitsdocumenten, rijbewijzen, cheques of allerhande certificaten drukken."

Dankzij de aankoop kan Joos Print nieuwe markten aanboren voor veiligheidsdrukwerk. Daarbij wordt verder gekeken dan uitsluitend België en Nederland. "Voor ons veiligheidsdrukwerk hebben wij de ISO14298-standaard, het certificaat voor de productie van beveiligd drukwerk", zegt Sales Manager Roel Malfait. "Samen met de drukkerij van Bpost, waar de postzegels worden gedrukt, zijn wij de enigen in België met dit certificaat. Dankzij deze investering is Joos Print in staat om ook succesvol te zijn op buitenlandse markten."

Uniek exemplaar

De drukpers van de NBB is in erg goede staat. De Nationale Bank heeft het toestel de afgelopen jaren steeds up-to-date gehouden. "Zo werd bijvoorbeeld vorig jaar nog de PLC-sturing van de machine volledig vernieuwd", aldus Tom Vermeiren. "De aanschaf van deze pers was voor ons een mooie opportuniteit en we zijn blij dat we deze kans gegrepen hebben."

Foto: Roel Malfait, Sales Manager bij Joos Print en Tom Vermeiren, Plant Manager van Joos Print

Uit het persbericht:De Nationale Bank van België (NBB) bouwt zijn drukactiviteiten af en doet daarom een aantal activa van de hand. De smalbaanrotatiepers van de NBB (n.v.d.r.: van fabrikant Müller Martini) werd te koop aangeboden. Print- en communicatiebedrijf Group Joos slaagde erin om de pers over te nemen.De nieuwe pers moet Joos Print in staat stellen om zijn veiligheidsdrukwerk naar een nog hoger niveau te tillen. De pers kan immers een veelvoud aan veiligheidskenmerken aanbrengen op papier, zoals irisdruk en reliëfdruk. Bovendien kan er met tal van veiligheidsinkten gedrukt worden. In lijn met het drukken kunnen de documenten ook genummerd worden of voorzien worden van een unieke QR- of barcode. "We kunnen er eigenlijk alle beveiligde documenten mee drukken, alleen geld is geen optie", zegt Tom Vermeiren, Plant Manager van Joos Print. Een van de klanten van Joos Print die de aankoop van de nieuwe pers zal appreciëren is de KU Leuven. "Wij bij Joos Print drukken alle diploma's voor de universiteit", zegt Roel Malfait, Sales Manager bij Joos Print. "Daarnaast kunnen we met de pers identiteitsdocumenten, rijbewijzen, cheques of allerhande certificaten drukken."Dankzij de aankoop kan Joos Print nieuwe markten aanboren voor veiligheidsdrukwerk. Daarbij wordt verder gekeken dan uitsluitend België en Nederland. "Voor ons veiligheidsdrukwerk hebben wij de ISO14298-standaard, het certificaat voor de productie van beveiligd drukwerk", zegt Sales Manager Roel Malfait. "Samen met de drukkerij van Bpost, waar de postzegels worden gedrukt, zijn wij de enigen in België met dit certificaat. Dankzij deze investering is Joos Print in staat om ook succesvol te zijn op buitenlandse markten."Uniek exemplaarDe drukpers van de NBB is in erg goede staat. De Nationale Bank heeft het toestel de afgelopen jaren steeds up-to-date gehouden. "Zo werd bijvoorbeeld vorig jaar nog de PLC-sturing van de machine volledig vernieuwd", aldus Tom Vermeiren. "De aanschaf van deze pers was voor ons een mooie opportuniteit en we zijn blij dat we deze kans gegrepen hebben."Foto: Roel Malfait, Sales Manager bij Joos Print en Tom Vermeiren, Plant Manager van Joos Print