"De uitdagingen in de verpakkingsindustrie blijven groeien op het gebied van duurzaamheid, innovatie, design en opvallen in het schap", stelt beursorganisator Easyfairs. "Net daarom zet Packaging Innovations de schijnwerpers op deze cruciale aspecten."

Met de combinatie van Empack met Packaging Innovations willen de organisatoren een platform bieden voor alle verpakkingsprofessionals: van verpakkingsontwerpers en brandmanagers tot technische ingenieurs, productiemanagers en aankoop.

Innovatiegalerij

Easyfairs programmeert in Mechelen ook een tentoonstelling met de vijftien Pentawards-finalisten, er is een innovatiegalerij in de Pack Studio en een Sustainability Track waarbij bezoekers een begeleide route kunnen volgen waar milieuvriendelijke producten en diensten in de kijker worden gezet.

Het beursprogramma van deze jubileumeditie voorziet ook keynote speeches, paneldiscussies en workshops omtrent onderwerpen zoals duurzaamheid, digitalisering, design en product safety.

Empack en Packaging Innovations worden georganiseerd in samenwerking met verschillende partners zoals Arteveldehogeschool, Beelite, Fostplus, FSC, IBE-BVI, LUCA|School of Arts, MPR&S, Pack4Food, PEFC, Pentawards en Valipac.

"De uitdagingen in de verpakkingsindustrie blijven groeien op het gebied van duurzaamheid, innovatie, design en opvallen in het schap", stelt beursorganisator Easyfairs. "Net daarom zet Packaging Innovations de schijnwerpers op deze cruciale aspecten."Met de combinatie van Empack met Packaging Innovations willen de organisatoren een platform bieden voor alle verpakkingsprofessionals: van verpakkingsontwerpers en brandmanagers tot technische ingenieurs, productiemanagers en aankoop.Easyfairs programmeert in Mechelen ook een tentoonstelling met de vijftien Pentawards-finalisten, er is een innovatiegalerij in de Pack Studio en een Sustainability Track waarbij bezoekers een begeleide route kunnen volgen waar milieuvriendelijke producten en diensten in de kijker worden gezet.Het beursprogramma van deze jubileumeditie voorziet ook keynote speeches, paneldiscussies en workshops omtrent onderwerpen zoals duurzaamheid, digitalisering, design en product safety.Empack en Packaging Innovations worden georganiseerd in samenwerking met verschillende partners zoals Arteveldehogeschool, Beelite, Fostplus, FSC, IBE-BVI, LUCA|School of Arts, MPR&S, Pack4Food, PEFC, Pentawards en Valipac.