Een wissel aan de top bij Heidelberg. Jürgen Otto wordt op 1 juli 2024 de nieuwe CEO van het beursgenoteerde bedrijf. Otto volgt Ludwin Monz op die op 30 juni 2024 op eigen verzoek aftreedt als CEO. Monz stond aan het hoofd van het bedrijf sinds april 2022.

Martin Sonnenschein, de voorzitter van de Raad van Toezicht, betreurt het vertrek van Ludwin Monz. "Hij heeft ons bedrijf strategisch en operationeel aanzienlijk vooruitgeholpen en daarmee onze basis in een moeilijke marktomgeving versterkt", klink het.

Turnaroud management

"Met Jürgen Otto krijgen we een bewezen leider. Met zijn ervaring en netwerk zullen we Heidelberg blijven voorbereiden op de toekomst, de winstgevendheid vergroten en onze aanzienlijke technologische expertise in de druk- en verpakkingsindustrie en daarbuiten verder versterken", aldus Sonnenschein.

De nieuwe CEO heeft ervaring in het leiden van industriële bedrijven en op het vlak van turnaround management. Tot voor kort was hij CEO bij s.Oliver Group, een Duits modebedrijf. Daarvoor stond hij onder meer aan het hoofd van de autotoeleveranciers Brose en DRÄXLMAIER Group.

Management wordt uitgebreid

"Heidelberg is een icoon van de Duitse industrie met productkwaliteit en service-expertise die wereldwijd wordt gewaardeerd", zegt Jürgen Otto. "Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van Heidelberg en samen te werken met het managementteam rond Tania von der Goltz en David Schmedding, evenals alle medewerkers, aan een succesvolle toekomst voor het bedrijf."

David Schmedding (47), head of sales bij Heidelberg, wordt vanaf 1 juli 2024 als Chief Sales and Service Officer ook lid van de management board van de groep. De directie van Heidelberg bestaat verder uit Tania von der Goltz, de CFO en CEO Jürgen Otto.

David Schmedding (47) wordt lid van de directie als Chief Sales and Service Officer.
Een wissel aan de top bij Heidelberg. Jürgen Otto wordt op 1 juli 2024 de nieuwe CEO van het beursgenoteerde bedrijf. Otto volgt Ludwin Monz op die op 30 juni 2024 op eigen verzoek aftreedt als CEO. Monz stond aan het hoofd van het bedrijf sinds april 2022.Martin Sonnenschein, de voorzitter van de Raad van Toezicht, betreurt het vertrek van Ludwin Monz. "Hij heeft ons bedrijf strategisch en operationeel aanzienlijk vooruitgeholpen en daarmee onze basis in een moeilijke marktomgeving versterkt", klink het."Met Jürgen Otto krijgen we een bewezen leider. Met zijn ervaring en netwerk zullen we Heidelberg blijven voorbereiden op de toekomst, de winstgevendheid vergroten en onze aanzienlijke technologische expertise in de druk- en verpakkingsindustrie en daarbuiten verder versterken", aldus Sonnenschein.De nieuwe CEO heeft ervaring in het leiden van industriële bedrijven en op het vlak van turnaround management. Tot voor kort was hij CEO bij s.Oliver Group, een Duits modebedrijf. Daarvoor stond hij onder meer aan het hoofd van de autotoeleveranciers Brose en DRÄXLMAIER Group."Heidelberg is een icoon van de Duitse industrie met productkwaliteit en service-expertise die wereldwijd wordt gewaardeerd", zegt Jürgen Otto. "Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van Heidelberg en samen te werken met het managementteam rond Tania von der Goltz en David Schmedding, evenals alle medewerkers, aan een succesvolle toekomst voor het bedrijf."David Schmedding (47), head of sales bij Heidelberg, wordt vanaf 1 juli 2024 als Chief Sales and Service Officer ook lid van de management board van de groep. De directie van Heidelberg bestaat verder uit Tania von der Goltz, de CFO en CEO Jürgen Otto.