De gezamenlijke omzet van de machineleveranciers uit nieuwe commerciële rotatiepersen en krantenrotatiepersen blijft echter ver achter op het topjaar 2007 (1,7 miljard euro). Het crisisjaar 2009 was een eerste dieptepunt met 600 miljoen euro. 2012 was goed voor 630 miljoen euro . Voor 2013 verwacht KBA een daling tot 500 miljoen euro. Voor 2015 gaat men ervan uit dat de investeringen in rotatieoffsettechniek verder zullen teruglopen tot 400 miljoen euro.

Claus Bolza-Schünemann, president van KBA, zei op de recente World Publishing Expo in Berlijn, de reducering van de productiecapaciteit bij de machinefabrikanten nog niet voldoende te vinden om in overeenstemming te zijn met de situatie op de markt.

Naast een verdere capaciteitsreducering wil KBA de dalende verkoop van nieuwe rotatieoffsetpersen compenseren met meer diensten, een breder aanbod voor de verpakkingssector en voor de sector van het digitale drukken. Voor het laatste segment heeft de Duitse persenfabrikant sinds drupa de KBA Rotajet in zijn programma.

De gezamenlijke omzet van de machineleveranciers uit nieuwe commerciële rotatiepersen en krantenrotatiepersen blijft echter ver achter op het topjaar 2007 (1,7 miljard euro). Het crisisjaar 2009 was een eerste dieptepunt met 600 miljoen euro. 2012 was goed voor 630 miljoen euro . Voor 2013 verwacht KBA een daling tot 500 miljoen euro. Voor 2015 gaat men ervan uit dat de investeringen in rotatieoffsettechniek verder zullen teruglopen tot 400 miljoen euro. Claus Bolza-Schünemann, president van KBA, zei op de recente World Publishing Expo in Berlijn, de reducering van de productiecapaciteit bij de machinefabrikanten nog niet voldoende te vinden om in overeenstemming te zijn met de situatie op de markt.Naast een verdere capaciteitsreducering wil KBA de dalende verkoop van nieuwe rotatieoffsetpersen compenseren met meer diensten, een breder aanbod voor de verpakkingssector en voor de sector van het digitale drukken. Voor het laatste segment heeft de Duitse persenfabrikant sinds drupa de KBA Rotajet in zijn programma.