Flexotecnica, een dochter van de groep Cerutti die vooral om haar diepdrukrotatiepersen bekend is, levert flexopersen met een centrale cilinder waarmee soepele dragers bedrukt worden. Het bedrijf is in Tavazzano, in de buurt van Milaan, gevestigd en telt een honderdtal medewerkers. Flexotecnica verkoopt zijn persen hoofdzakelijk in Europa, maar ook op enkele overzeese markten.

Volgens KBA vertegenwoordigt die overname een nieuwe stap in zijn ontwikkeling op veelbelovende nichemarkten, nadat het bedrijf vorig jaar op de drupa zijn eerste digitale pers gelanceerd had, de RotaJet 76. Tegelijk had de Duitse constructeur ook een offsetrotatiepers met variabel formaat voorgesteld, de Varius 80 die ook al bedoeld was voor de productie van soepele verpakkingen in kleine oplagen.

KBA zegt er alle vertrouwen in te hebben dat het zijn al stevige positie in het verpakkingssegment, een groeisector, nog kan versterken. Meer bepaald door tegelijk de kennis van de Italiaanse constructeur en zijn eigen internationale distributienetwerk uit te spelen.

De overname van Flexotecnica, die op 'verscheidene miljoenen euro' geschat wordt, zou tegen het einde van het jaar volledig afgerond moeten zijn. KBA onderstreept dat die stap mogelijk was dankzij zijn 'stevige financiële positie'. De voorlopige cijfers over 2012 die eveneens vorige week meegedeeld werden, gaan uit van een omzetgroei van meer dan 10% (de omzet zou ergens rond de 1,3 miljard euro bedragen). De exploitatiewinst bedroeg, uitzonderlijke elementen buiten beschouwing gelaten, 30 miljoen euro, wat drie keer meer is dan in 2011.

Flexotecnica, een dochter van de groep Cerutti die vooral om haar diepdrukrotatiepersen bekend is, levert flexopersen met een centrale cilinder waarmee soepele dragers bedrukt worden. Het bedrijf is in Tavazzano, in de buurt van Milaan, gevestigd en telt een honderdtal medewerkers. Flexotecnica verkoopt zijn persen hoofdzakelijk in Europa, maar ook op enkele overzeese markten. Volgens KBA vertegenwoordigt die overname een nieuwe stap in zijn ontwikkeling op veelbelovende nichemarkten, nadat het bedrijf vorig jaar op de drupa zijn eerste digitale pers gelanceerd had, de RotaJet 76. Tegelijk had de Duitse constructeur ook een offsetrotatiepers met variabel formaat voorgesteld, de Varius 80 die ook al bedoeld was voor de productie van soepele verpakkingen in kleine oplagen. KBA zegt er alle vertrouwen in te hebben dat het zijn al stevige positie in het verpakkingssegment, een groeisector, nog kan versterken. Meer bepaald door tegelijk de kennis van de Italiaanse constructeur en zijn eigen internationale distributienetwerk uit te spelen. De overname van Flexotecnica, die op 'verscheidene miljoenen euro' geschat wordt, zou tegen het einde van het jaar volledig afgerond moeten zijn. KBA onderstreept dat die stap mogelijk was dankzij zijn 'stevige financiële positie'. De voorlopige cijfers over 2012 die eveneens vorige week meegedeeld werden, gaan uit van een omzetgroei van meer dan 10% (de omzet zou ergens rond de 1,3 miljard euro bedragen). De exploitatiewinst bedroeg, uitzonderlijke elementen buiten beschouwing gelaten, 30 miljoen euro, wat drie keer meer is dan in 2011.