KBA had vorige maand al de kenmerken van zijn RotaJet 76 vrijgegeven, een inkjetrotatiepers die samen met de Amerikaanse drukker RR Donnelley ontwikkeld werd en die tot 3.000 A4-kleurenpagina's per minuut kan drukken. Die machine wordt ongetwijfeld een van de blikvangers van de beurs. Op de stand van KBA zal ook een hybride versie van de Rapida 105 te zien zijn (72 x 105 cm). Die pers is voorzien van een inkjetgroep van Atlantic Zeiser om drukwerk te personaliseren en te coderen.

KBA toont ook een zeskleuren Rapida 145 van de nieuwe generatie (105 x 145 cm). Die pers haalt nu een productie van 17.000 vellen per uur (15.000 vellen per uur bij recto/versodruk waarvoor een nieuw omkeersysteem met drie trommels ontwikkeld werd). De pers wordt non-stop bevoorraad via een systeem dat pallets bij volle druksnelheid automatisch kan wisselen. Deze grootformaatpers wordt nu ook voorzien van de nieuwste technologieën die al in de persen van het B1-formaat ingebouwd zijn, zoals het systeem DriveTronic voor gelijktijdige plaatwissels. De machine is tevens uitgerust met een nieuwe vernisgroep met gerasterde rollen, waarvan de vormen op hetzelfde moment als de drukplaten gewisseld kunnen worden.

KBA zegt ten slotte nog over een joint venture in China te onderhandelen. Bedoeling is om ginds persen voor de lokale markt te bouwen.

KBA had vorige maand al de kenmerken van zijn RotaJet 76 vrijgegeven, een inkjetrotatiepers die samen met de Amerikaanse drukker RR Donnelley ontwikkeld werd en die tot 3.000 A4-kleurenpagina's per minuut kan drukken. Die machine wordt ongetwijfeld een van de blikvangers van de beurs. Op de stand van KBA zal ook een hybride versie van de Rapida 105 te zien zijn (72 x 105 cm). Die pers is voorzien van een inkjetgroep van Atlantic Zeiser om drukwerk te personaliseren en te coderen. KBA toont ook een zeskleuren Rapida 145 van de nieuwe generatie (105 x 145 cm). Die pers haalt nu een productie van 17.000 vellen per uur (15.000 vellen per uur bij recto/versodruk waarvoor een nieuw omkeersysteem met drie trommels ontwikkeld werd). De pers wordt non-stop bevoorraad via een systeem dat pallets bij volle druksnelheid automatisch kan wisselen. Deze grootformaatpers wordt nu ook voorzien van de nieuwste technologie├źn die al in de persen van het B1-formaat ingebouwd zijn, zoals het systeem DriveTronic voor gelijktijdige plaatwissels. De machine is tevens uitgerust met een nieuwe vernisgroep met gerasterde rollen, waarvan de vormen op hetzelfde moment als de drukplaten gewisseld kunnen worden. KBA zegt ten slotte nog over een joint venture in China te onderhandelen. Bedoeling is om ginds persen voor de lokale markt te bouwen.