KBA tekende daarvoor een Letter of Intent met Officine Meccaniche G. Cerutti S.p.A. (OMGC) in Casale Monferrato, nabij Alessandria, Italië, voor de 100 procent overname van haar Spaanse dochteronderneming Iberica AG S.A. in Barcelona.

Iberica telt 60 werknemers en maakt medium en grootformaat vlakbed stansmachines voor de karton- en golfkartonindustrie. Het bedrijf heeft geen eigen productiefaciliteiten en is tot op heden hoofdzakelijk actief in Europa en op enkele overzeese markten. De integratie in het globale KBA verkoops- en servicenetwerk biedt Iberica betere groeiperspectieven. De geplande overname onderstreept de toenemende belangstelling van de persenfabrikant voor de verpakkingssector. Nu al gaan 70 % van de KBA vellenpersen naar grafische ondernemingen die bedrijvig zijn op de markt van de verpakkingen.

KBA tekende daarvoor een Letter of Intent met Officine Meccaniche G. Cerutti S.p.A. (OMGC) in Casale Monferrato, nabij Alessandria, Italië, voor de 100 procent overname van haar Spaanse dochteronderneming Iberica AG S.A. in Barcelona.Iberica telt 60 werknemers en maakt medium en grootformaat vlakbed stansmachines voor de karton- en golfkartonindustrie. Het bedrijf heeft geen eigen productiefaciliteiten en is tot op heden hoofdzakelijk actief in Europa en op enkele overzeese markten. De integratie in het globale KBA verkoops- en servicenetwerk biedt Iberica betere groeiperspectieven. De geplande overname onderstreept de toenemende belangstelling van de persenfabrikant voor de verpakkingssector. Nu al gaan 70 % van de KBA vellenpersen naar grafische ondernemingen die bedrijvig zijn op de markt van de verpakkingen.