Kodak bereikt overeenkomst over de verkoop flexografische verpakkingsdivisie

19/11/18 om 08:52 - Bijgewerkt om 08:50

Eastman Kodak Company heeft een definitieve overeenkomst gesloten om haar Flexographic Packaging Division te verkopen aan Montagu Private Equity LLP, een participatiemaatschappij.

Kodak bereikt overeenkomst over de verkoop flexografische verpakkingsdivisie

Na het afsluiten van de deal zal het bedrijf opereren als een nieuwe zelfstandige onderneming die flexografische producten, waaronder het vlaggenschip Kodak Flexcel NX System, zal ontwikkelen, produceren en verkopen aan de verpakkingssector.

Onder het nieuwe eigenaarschap zal het bedrijf dezelfde organisatiestructuur, groeicultuur en hetzelfde managementteam hebben als de Flexographic Packaging Division van Kodak in de afgelopen jaren. Chris Payne, die de afgelopen drie jaar de President was van de Flexographic Packaging Division, zal het nieuwe bedrijf leiden als CEO.

Kodak blijft toegewijd aan de drukindustrie. Na deze transactie zal Kodak zich blijven richten op de groeidomeinen van de Sonora milieuvriendelijke platen, inkjet, workflowsoftware en merklicenties. De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2019 worden afgerond.