En dat op een moment waarop geruchten over de financiële moeilijkheden en de herstructurering van de groep al helemaal een domper op de sfeer zetten. Over het derde kwartaal heeft Kodak een omzet van 1,46 miljard $ geboekt, 17% minder dan in dezelfde periode van 2010. Wat erger is, is dat het bedrijf ook nog meer verlies leed: 222 miljoen $ tegenover 43 miljoen $ een jaar eerder. In een document dat Kodak bij de beursoverheden ingediend heeft, stelt het bedrijf dat de voortzetting van zijn activiteiten afhangt van "zijn vermogen om zijn portefeuille met patenten op het vlak van digitale beeldvorming te verzilveren" en om nieuwe leningen aan te gaan. Kortom er moet snel en op alle mogelijke manieren geld gevonden worden.

Het enige lichtpuntje: de investeringen van de groep in de 'digitalisering' lijken eindelijk vruchten af te werpen. De verkoop van digitale producten is tijdens het kwartaal met 13% gestegen (met groeipieken van 89% voor de verpakkingsoplossingen en 44% voor de thuisprinters). Kodak hoopt dat het vanaf dit kwartaal weer winst maakt en wil in 2013 zijn omzet verdubbeld zien.

En dat op een moment waarop geruchten over de financiële moeilijkheden en de herstructurering van de groep al helemaal een domper op de sfeer zetten. Over het derde kwartaal heeft Kodak een omzet van 1,46 miljard $ geboekt, 17% minder dan in dezelfde periode van 2010. Wat erger is, is dat het bedrijf ook nog meer verlies leed: 222 miljoen $ tegenover 43 miljoen $ een jaar eerder. In een document dat Kodak bij de beursoverheden ingediend heeft, stelt het bedrijf dat de voortzetting van zijn activiteiten afhangt van "zijn vermogen om zijn portefeuille met patenten op het vlak van digitale beeldvorming te verzilveren" en om nieuwe leningen aan te gaan. Kortom er moet snel en op alle mogelijke manieren geld gevonden worden.Het enige lichtpuntje: de investeringen van de groep in de 'digitalisering' lijken eindelijk vruchten af te werpen. De verkoop van digitale producten is tijdens het kwartaal met 13% gestegen (met groeipieken van 89% voor de verpakkingsoplossingen en 44% voor de thuisprinters). Kodak hoopt dat het vanaf dit kwartaal weer winst maakt en wil in 2013 zijn omzet verdubbeld zien.