Eastman Kodak Co heeft het plan om de komende jaren geld te pompen in business met hoge groeiverwachtingen en de kosten te reduceren bij de vroegere traditionele geldkoeien wanneer die minder winst opleveren. "Dit is een jaar van transitie. We zien een mooi traject voor ons maar we moeten nog bedrijfsprocessen stroomlijnen," zei CEO Jeff Clarke.

In het eerste kwartaal van 2014 daalde de omzet met 19 procent tot 482 miljoen dollar. Volgens Kodak komt dat door de uitdovende film en consumenten inkjetbusiness. In het eerste kwartaal van 2013 was er ook een éénmalige injectie van 24 miljoen dollar als gevolg van een licentiëring van het merkrecht.

De omzet steeg waar Kodak zijn toekomst ziet: snelle inkjetdruk en verpakkingsdruk. Niettemin werd het eerste kwartaal nog 5 miljoen dollar verlies gemaakt in wat Kodak ziet als zijn strategische technologie business. "Maar dat is niet verwonderlijk voor een bedrijf dat gedurende twintig maanden onder chapter 11 heeft gefunctioneerd. Je kan daarvan moeilijk verwachten dat het de aandeelhouders al beloont met mooie winsten," aldus een Amerikaanse zakenadvocaat.

Eastman Kodak Co heeft het plan om de komende jaren geld te pompen in business met hoge groeiverwachtingen en de kosten te reduceren bij de vroegere traditionele geldkoeien wanneer die minder winst opleveren. "Dit is een jaar van transitie. We zien een mooi traject voor ons maar we moeten nog bedrijfsprocessen stroomlijnen," zei CEO Jeff Clarke.In het eerste kwartaal van 2014 daalde de omzet met 19 procent tot 482 miljoen dollar. Volgens Kodak komt dat door de uitdovende film en consumenten inkjetbusiness. In het eerste kwartaal van 2013 was er ook een éénmalige injectie van 24 miljoen dollar als gevolg van een licentiëring van het merkrecht.De omzet steeg waar Kodak zijn toekomst ziet: snelle inkjetdruk en verpakkingsdruk. Niettemin werd het eerste kwartaal nog 5 miljoen dollar verlies gemaakt in wat Kodak ziet als zijn strategische technologie business. "Maar dat is niet verwonderlijk voor een bedrijf dat gedurende twintig maanden onder chapter 11 heeft gefunctioneerd. Je kan daarvan moeilijk verwachten dat het de aandeelhouders al beloont met mooie winsten," aldus een Amerikaanse zakenadvocaat.