In de nieuwe vestiging zijn het Europese hoofdkwartier en het Technology Center van Kodak ondergebracht. Alle technologie van de fabrikant is er voor het eerst verzameld onder hetzelfde dak en kan er ook worden gedemonstreerd. "Dat is belangrijk voor de kijk van onze klanten op de firma. Die krijgen nu het volledige Kodak-assortiment te zien en geen enkelvoudige stukjes van de puzzel," aldus een Kodak-medewerker.

Grote baas Antonio M. Perez, CEO van Kodak, knipte het lint door. Hij zei dat het eens wat anders was dan de schaar te moeten hanteren voor het snijden in de kosten. Met de officiële opening gaat volgens Perez ook het volgende Kodak van start. Hij refereerde naar de zware offers die werden gebracht om de firma opnieuw op de sporen te krijgen en onder chapter 11 vandaan te halen. Ook de financiële markten hebben dat opgemerkt. Het aandeel steeg naar ongeveer 25 dollar. Op 1 januari van dit jaar noteerde het aandeel nog - 86,01 %.

In het nieuwe hoofdkwartier kan je de volgende machines en oplossingen zien draaien: de Kodak NexPress SX 3300 digitale kleurenproductieprinter (toner); het Kodak Prosper Press platform op basis van de Stream inkjet technologie (continuous inkjet) voor DM, commercieel drukwerk en publicaties; het Kodak Versamark-inkjetplatform (drop-on-demand en continuous inkjet) voor transactioneel en DM-drukwerk; de Kodak Magnus Q800 Platesetter waarop onder andere de Kodak Sonora XP Process Free Plate wordt belicht; de Kodak Flexcel NX Wide Imager voor het belichten van flexoplaten en alle Kodak Unified Workflow-oplossingen.

Met de opening van het nieuwe hoofdkwartier in Zwitserland, sluiten de deuren van het vroegere hoofdkwartier van Kodak in het Belgische La Hulpe. Aansluitend verhuist Kodak in België van La Hulpe naar Zaventem. Daar betrekt het volgens informatie van vastgoedspecialist CBRE 1.500 vierkante meter kantoorruimte met 750 vierkante meter magazijnruimte. De Belgische vestiging zal er verantwoordelijk zijn voor onder andere de tweedelijnsservice op het vlak van CtP en workflows voor de Benelux.

Eysins ligt op de 30 minuten rijafstand van de luchthaven van Genève. Met de TGV reist u in 4 uur van Parijs naar Genève. De centrale ligging, kostenefficiëntie, de mogelijkheid om alle technologie op één locatie bij elkaar te brengen en het Kodak inkjet-expertisecentrum dat zich nauwelijks 10 km verderop bevindt, lagen aan de grondslag van de verhuis.

In de nieuwe vestiging zijn het Europese hoofdkwartier en het Technology Center van Kodak ondergebracht. Alle technologie van de fabrikant is er voor het eerst verzameld onder hetzelfde dak en kan er ook worden gedemonstreerd. "Dat is belangrijk voor de kijk van onze klanten op de firma. Die krijgen nu het volledige Kodak-assortiment te zien en geen enkelvoudige stukjes van de puzzel," aldus een Kodak-medewerker.Grote baas Antonio M. Perez, CEO van Kodak, knipte het lint door. Hij zei dat het eens wat anders was dan de schaar te moeten hanteren voor het snijden in de kosten. Met de officiële opening gaat volgens Perez ook het volgende Kodak van start. Hij refereerde naar de zware offers die werden gebracht om de firma opnieuw op de sporen te krijgen en onder chapter 11 vandaan te halen. Ook de financiële markten hebben dat opgemerkt. Het aandeel steeg naar ongeveer 25 dollar. Op 1 januari van dit jaar noteerde het aandeel nog - 86,01 %.In het nieuwe hoofdkwartier kan je de volgende machines en oplossingen zien draaien: de Kodak NexPress SX 3300 digitale kleurenproductieprinter (toner); het Kodak Prosper Press platform op basis van de Stream inkjet technologie (continuous inkjet) voor DM, commercieel drukwerk en publicaties; het Kodak Versamark-inkjetplatform (drop-on-demand en continuous inkjet) voor transactioneel en DM-drukwerk; de Kodak Magnus Q800 Platesetter waarop onder andere de Kodak Sonora XP Process Free Plate wordt belicht; de Kodak Flexcel NX Wide Imager voor het belichten van flexoplaten en alle Kodak Unified Workflow-oplossingen.Met de opening van het nieuwe hoofdkwartier in Zwitserland, sluiten de deuren van het vroegere hoofdkwartier van Kodak in het Belgische La Hulpe. Aansluitend verhuist Kodak in België van La Hulpe naar Zaventem. Daar betrekt het volgens informatie van vastgoedspecialist CBRE 1.500 vierkante meter kantoorruimte met 750 vierkante meter magazijnruimte. De Belgische vestiging zal er verantwoordelijk zijn voor onder andere de tweedelijnsservice op het vlak van CtP en workflows voor de Benelux. Eysins ligt op de 30 minuten rijafstand van de luchthaven van Genève. Met de TGV reist u in 4 uur van Parijs naar Genève. De centrale ligging, kostenefficiëntie, de mogelijkheid om alle technologie op één locatie bij elkaar te brengen en het Kodak inkjet-expertisecentrum dat zich nauwelijks 10 km verderop bevindt, lagen aan de grondslag van de verhuis.