Kodak schrapt 1.000 banen en neemt afscheid van zijn voorzitter

17/09/12 om 00:00 - Bijgewerkt op 16/09/12 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Kodak dat nog altijd onder bescherming van Chapter 11 (de Amerikaanse procedure voor bedrijfscontinuïteit) werkt, heeft een nieuwe personeelsinkrimping aangekondigd. Tegelijk werd ook meegedeeld dat twee topmensen vertrekken: Philip Faraci en Antoinette McCorvey, resp. voorzitter en financieel directeur.

Kodak schrapt 1.000 banen en neemt afscheid van zijn voorzitter

Kodak, dat voor de continuïteitsprocedure die in januari van start ging, in de hele wereld bijna 19.000 medewerkers telde, heeft dit jaar al 2.700 banen geschrapt. Voor begin 2013 gaan er nog eens 1.000 banen weg. Met de personeelsinkrimping hoopt Kodak een besparing van 320 miljoen dollar te realiseren.

"Kodak wordt een compacter bedrijf met een structuur die zijn concurrentiekracht zal verbeteren," verklaarde CEO Antonio Perez. "We erkennen dat we onze kostenstructuur, die opgezet was voor een veel ruimere en sterker gediversifieerde activiteit, op een snelle en significante manier moeten verminderen."

Parallel met die herstructurering wordt ook de bedrijfsleiding gereorganiseerd. Kodak maakte het vertrek bekend van Philip Faraci, de voormalige operationele directeur die in januari covoorzitter van de groep geworden was. Laura Quatela neemt nu alleen het voorzitterschap waar. Antoinette McCorvey, financieel directeur, verlaat eveneens het bedrijf. Ze wordt vervangen door Rebecca Roof, een van de directeurs van AlixPartners dat Kodak bij zijn herstructurering bijstaat.

Kodak dat nog altijd kopers zoekt voor een deel van zijn activiteiten en zijn patenten, om zich opnieuw te financieren, hoopt begin volgend jaar onder Chapter 11 uit te kunnen.

Lees meer over: