Over 2012 leed Kodak een nettoverlies van 1,38 miljard dollar (1,06 miljard euro), bijna het dubbele van het verlies over 2011 (764 miljoen dollar). De omzet is met 20% achteruitgegaan tot 4,11 miljard dollar. Dat negatieve beeld verdient echter enige nuancering: de daling van de omzet is vooral het gevolg van de verkoop of het stopzetten van bepaalde activiteiten zodat de groep zich op meer winstgevende activiteiten kan toeleggen. Het verlies is op zijn beurt extra hoog door de herstructureringskosten - zonder die kosten zou het verlies tot 308 miljoen dollar beperkt gebleven zijn.

Begin deze maand heeft de groep overigens een nieuw akkoord met haar schuldeisers gesloten. Dat moet haar meer financiële vrijheid geven om een einde te kunnen maken aan de procedure voor bedrijfscontinuïteit - iets wat tegen half 2013 verwacht wordt.

In die context verwacht Kodak dit jaar een exploitatiewinst van 167 miljoen dollar (ong. 128 miljoen euro). Een bedrag dat in de loop van de volgende jaren zou moeten stijgen tot 500 miljoen dollar in 2017.

Over 2012 leed Kodak een nettoverlies van 1,38 miljard dollar (1,06 miljard euro), bijna het dubbele van het verlies over 2011 (764 miljoen dollar). De omzet is met 20% achteruitgegaan tot 4,11 miljard dollar. Dat negatieve beeld verdient echter enige nuancering: de daling van de omzet is vooral het gevolg van de verkoop of het stopzetten van bepaalde activiteiten zodat de groep zich op meer winstgevende activiteiten kan toeleggen. Het verlies is op zijn beurt extra hoog door de herstructureringskosten - zonder die kosten zou het verlies tot 308 miljoen dollar beperkt gebleven zijn. Begin deze maand heeft de groep overigens een nieuw akkoord met haar schuldeisers gesloten. Dat moet haar meer financiële vrijheid geven om een einde te kunnen maken aan de procedure voor bedrijfscontinuïteit - iets wat tegen half 2013 verwacht wordt. In die context verwacht Kodak dit jaar een exploitatiewinst van 167 miljoen dollar (ong. 128 miljoen euro). Een bedrag dat in de loop van de volgende jaren zou moeten stijgen tot 500 miljoen dollar in 2017.