"De Kodak Prosper Ultra 520 wordt de vedette op stand P5 van Kodak in zaal 2", kondigt de constructeur aan. "De Prosper Ultra 520 biedt een uitzonderlijke kwaliteit, die zich met de offset kan meten en dat bij hoge snelheden op een ruime waaier toepassingen. De pers stelt drukkers in staat om op een rendabele manier telkens meer werk van de traditionele offset naar digitale druk over te hevelen", gaat Kodak voort. De rotatieprinter is gebaseerd op de technologie Ultrastream van Kodak (continue inkjetdruk) die een heel precieze positionering van de druppeltjes mogelijk maakt.

Live demonstraties

In Luzern toont de constructeur de printer in een van-rol-tot-rol-configuratie. De Prosper Ultra 520 wordt gecombineerd met af- en opwikkeleenheden van Hunkeler, resp. de UW8 en RW8, alsook met het inspectiesysteem Hunkeler WI8 voor de papierbaan. De pers zal live drie versies van een 'magalog' (een mix van een magazine en een catalogus) printen met wisselende artikels en marketingelementen. Bezoekers zullen de drukkwaliteit van de grote afbeeldingen met hoge resolutie op standaard offsetpapier kunnen beoordelen. Tevens kunnen ze een ruime collectie afgewerkte producten bekijken die op de Prosper Ultra520 en op de digitale pers Prosper 7000 Turbo vervaardigd worden. De drukvoorbeelden omvatten commerciële publicaties, boeken, kranten, catalogi, ansichtkaarten en mailings. In Luzern stelt Kodak ook de Kodak Prinergy On Demand Business Solutions voor, de workflow voor digitale druk.

De Kodak Prosper 520 haalt in de hoge-kwaliteitsmodus een productiesnelheid van 150 m/min en kan tot 60 miljoen pagina's per maand produceren. Er zijn twee uitvoeringen beschikbaar: de Ultra C520 voor toepassingen met een hoge inktdekking en de Ultra P520 voor toepassingen met een lage en gemiddelde inktdekking. De nieuwe rotatiepers (baanbreedte van min. 203 mm tot maximum 533 mm) werkt met pigmentinkten op waterbasis en nanodeeltjes.

Een live demonstratie en een ruime waaier toepassingen moeten de mogelijkheden van de inkjetrotatiepers Prosper Ultra 520 duidelijk maken.
"De Kodak Prosper Ultra 520 wordt de vedette op stand P5 van Kodak in zaal 2", kondigt de constructeur aan. "De Prosper Ultra 520 biedt een uitzonderlijke kwaliteit, die zich met de offset kan meten en dat bij hoge snelheden op een ruime waaier toepassingen. De pers stelt drukkers in staat om op een rendabele manier telkens meer werk van de traditionele offset naar digitale druk over te hevelen", gaat Kodak voort. De rotatieprinter is gebaseerd op de technologie Ultrastream van Kodak (continue inkjetdruk) die een heel precieze positionering van de druppeltjes mogelijk maakt.In Luzern toont de constructeur de printer in een van-rol-tot-rol-configuratie. De Prosper Ultra 520 wordt gecombineerd met af- en opwikkeleenheden van Hunkeler, resp. de UW8 en RW8, alsook met het inspectiesysteem Hunkeler WI8 voor de papierbaan. De pers zal live drie versies van een 'magalog' (een mix van een magazine en een catalogus) printen met wisselende artikels en marketingelementen. Bezoekers zullen de drukkwaliteit van de grote afbeeldingen met hoge resolutie op standaard offsetpapier kunnen beoordelen. Tevens kunnen ze een ruime collectie afgewerkte producten bekijken die op de Prosper Ultra520 en op de digitale pers Prosper 7000 Turbo vervaardigd worden. De drukvoorbeelden omvatten commerciële publicaties, boeken, kranten, catalogi, ansichtkaarten en mailings. In Luzern stelt Kodak ook de Kodak Prinergy On Demand Business Solutions voor, de workflow voor digitale druk.De Kodak Prosper 520 haalt in de hoge-kwaliteitsmodus een productiesnelheid van 150 m/min en kan tot 60 miljoen pagina's per maand produceren. Er zijn twee uitvoeringen beschikbaar: de Ultra C520 voor toepassingen met een hoge inktdekking en de Ultra P520 voor toepassingen met een lage en gemiddelde inktdekking. De nieuwe rotatiepers (baanbreedte van min. 203 mm tot maximum 533 mm) werkt met pigmentinkten op waterbasis en nanodeeltjes.