De 5000 XLi is onder andere uitgerust met het Intelligent Print System (IPS), dat met behulp van camera's en slimme software voor een optimaal printresultaat zorgt. De bestaande exemplaren van de 5000 XL kunnen tot XLi-versies opgewaardeerd worden.

Het IPS controleert razendsnel het register tussen zowel de drukkleuren onderling als de bedrukking op de voor- en achterzijde van de papierbaan, en voert waar nodig correcties door. Ook afwijkingen in de lengte, de breedte of de diagonale richting worden meteen gecorrigeerd zodat de kwaliteit tijdens de hele oplage constant blijft.

De Prosper 5000 XLi biedt bovendien de mogelijkheid om de papierbaan op verschillende manieren door het systeem te leiden. Dankzij het maximaal zeven meter langere papiertraject krijgt het papier meer tijd om een teveel aan vocht kwijt te raken. Volgens Kodak betekent dit vooral bij glanzende papiersoorten, die weinig vocht absorberen, een belangrijke verbetering.

De eerste praktijktest in de VS zijn al met succes afgerond, onder andere bij Mercury Print Productions in Rochester, waar de bestaande Prosper 5000 XL tot een XLi-versie omgebouwd werd. Dankzij de kwaliteitswinst, die ook aan een nieuwe inkt met een groter kleurbereik te danken is, kan die drukkerij nu alle schoolboeken in haar ruime aanbod in inkjet drukken.

De 5000 XLi is onder andere uitgerust met het Intelligent Print System (IPS), dat met behulp van camera's en slimme software voor een optimaal printresultaat zorgt. De bestaande exemplaren van de 5000 XL kunnen tot XLi-versies opgewaardeerd worden. Het IPS controleert razendsnel het register tussen zowel de drukkleuren onderling als de bedrukking op de voor- en achterzijde van de papierbaan, en voert waar nodig correcties door. Ook afwijkingen in de lengte, de breedte of de diagonale richting worden meteen gecorrigeerd zodat de kwaliteit tijdens de hele oplage constant blijft.De Prosper 5000 XLi biedt bovendien de mogelijkheid om de papierbaan op verschillende manieren door het systeem te leiden. Dankzij het maximaal zeven meter langere papiertraject krijgt het papier meer tijd om een teveel aan vocht kwijt te raken. Volgens Kodak betekent dit vooral bij glanzende papiersoorten, die weinig vocht absorberen, een belangrijke verbetering. De eerste praktijktest in de VS zijn al met succes afgerond, onder andere bij Mercury Print Productions in Rochester, waar de bestaande Prosper 5000 XL tot een XLi-versie omgebouwd werd. Dankzij de kwaliteitswinst, die ook aan een nieuwe inkt met een groter kleurbereik te danken is, kan die drukkerij nu alle schoolboeken in haar ruime aanbod in inkjet drukken.