Gedurende maanden had Kodak gepoogd om dat pak brevetten i.v.m. beeldtechnologie te verkopen, voor het in januari 2012 de bescherming van 'Chapter 11' opzocht. Vervolgens werden diezelfde brevetten tijdens de continuïteitsprocedure aan de meest biedende aangeboden, ook weer zonder succes. Het bedrag waar Kodak op hoopte, werd nooit officieel bekendgemaakt, maar Wall Street Journal had het cijfer van twee miljard dollar naar voren geschoven.

Het akkoord dat eind december afgesloten is, waardeert de brevetten van Kodak uiteindelijk op 525 miljoen dollar. Voor die prijs komen ze in handen van een consortium van twee bedrijven die gespecialiseerd zijn in het beheer van intellectuele eigendommen, RPX Corporation en Intellectual Ventures. Dat consortium wil vervolgens licenties toekennen aan de technologiebedrijven die bij de operatie betrokken zijn. Twaalf daarvan worden met naam vermeld: Adobe, Apple, Amazon, Facebook, Fujifilm, Google, Huawei, HTC, Microsoft, Research In Motion (RIM), Samsung en Shutterfly.

"De voorgestelde transactie geeft Kodak de kans om een groot deel van zijn herstructureringslening terug te betalen, wat een belangrijke voorwaarde is voor ons nieuw financieringsplan en wat onze commerciële beeldactiviteiten een uitgangspositie op weg naar groei en succes bezorgt," liet Antiono Perez, de CEO van Kodak, in een persbericht weten.

Gedurende maanden had Kodak gepoogd om dat pak brevetten i.v.m. beeldtechnologie te verkopen, voor het in januari 2012 de bescherming van 'Chapter 11' opzocht. Vervolgens werden diezelfde brevetten tijdens de continuïteitsprocedure aan de meest biedende aangeboden, ook weer zonder succes. Het bedrag waar Kodak op hoopte, werd nooit officieel bekendgemaakt, maar Wall Street Journal had het cijfer van twee miljard dollar naar voren geschoven. Het akkoord dat eind december afgesloten is, waardeert de brevetten van Kodak uiteindelijk op 525 miljoen dollar. Voor die prijs komen ze in handen van een consortium van twee bedrijven die gespecialiseerd zijn in het beheer van intellectuele eigendommen, RPX Corporation en Intellectual Ventures. Dat consortium wil vervolgens licenties toekennen aan de technologiebedrijven die bij de operatie betrokken zijn. Twaalf daarvan worden met naam vermeld: Adobe, Apple, Amazon, Facebook, Fujifilm, Google, Huawei, HTC, Microsoft, Research In Motion (RIM), Samsung en Shutterfly. "De voorgestelde transactie geeft Kodak de kans om een groot deel van zijn herstructureringslening terug te betalen, wat een belangrijke voorwaarde is voor ons nieuw financieringsplan en wat onze commerciële beeldactiviteiten een uitgangspositie op weg naar groei en succes bezorgt," liet Antiono Perez, de CEO van Kodak, in een persbericht weten.