Na een doorgedreven onderzoek van de commerciële activiteiten en na gesprekken met potentiële kopers, heeft Kodak beslist om de pers Prosper niet meer te verkopen.

Jeff Clarke, algemeen directeur van Kodak, zegt in een persbericht: "Het is een pragmatische beslissing op basis van de verbeteringen die in het bedrijf doorgevoerd zijn, en van de geboden prijzen."

Over 2016 is de verkoop van de Prosper met 40% gestegen. "We verwachten dat onze afdeling professionele inkjetsystemen (EISD) dit jaar rendabel wordt, ook als we rekening houden met onze investering in UltraStream, de pers van de volgende generatie."

Kodak blijft in het programma UltraStream - de nieuwe generatie van het gamma Prosper - investeren. De constructeur heeft al 'letters of intent' gekregen en 17 bedrijven zijn bereid om de nieuwe technologie uit te testen. Daaronder GOSS China, Uteco, Mitsubishi Heavy Industries Printing & Packaging Machinery (MHI-PPM), enz. Kodak heeft de ambitie om de UltraStream in 2019 op de markt te brengen.

David Bullwinkle, financieel directeur van Kodak, over de verkoopprocedure: "Tijdens de hele procedure merkten we een levendige belangstelling voor de onderneming en de technologie. Hoewel we verschillende aanbiedingen gekregen hebben, weerspiegelden die niet de waarde die het bedrijf vandaag vertegenwoordigt."

Na een doorgedreven onderzoek van de commerciële activiteiten en na gesprekken met potentiële kopers, heeft Kodak beslist om de pers Prosper niet meer te verkopen.Jeff Clarke, algemeen directeur van Kodak, zegt in een persbericht: "Het is een pragmatische beslissing op basis van de verbeteringen die in het bedrijf doorgevoerd zijn, en van de geboden prijzen."Over 2016 is de verkoop van de Prosper met 40% gestegen. "We verwachten dat onze afdeling professionele inkjetsystemen (EISD) dit jaar rendabel wordt, ook als we rekening houden met onze investering in UltraStream, de pers van de volgende generatie."Kodak blijft in het programma UltraStream - de nieuwe generatie van het gamma Prosper - investeren. De constructeur heeft al 'letters of intent' gekregen en 17 bedrijven zijn bereid om de nieuwe technologie uit te testen. Daaronder GOSS China, Uteco, Mitsubishi Heavy Industries Printing & Packaging Machinery (MHI-PPM), enz. Kodak heeft de ambitie om de UltraStream in 2019 op de markt te brengen.David Bullwinkle, financieel directeur van Kodak, over de verkoopprocedure: "Tijdens de hele procedure merkten we een levendige belangstelling voor de onderneming en de technologie. Hoewel we verschillende aanbiedingen gekregen hebben, weerspiegelden die niet de waarde die het bedrijf vandaag vertegenwoordigt."