Kodak vraagt uitstel

08/10/12 om 00:00 - Bijgewerkt op 07/10/12 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Kodak gaat de verkoop van printers voor het grote publiek stopzetten. Het bedrijf dat sinds januari tegen zijn schuldeisers beschermd wordt (volgens de Amerikaanse procedure van Chapter 11), heeft overigens ook uitstel gevraagd om zijn herstructureringsplannen voor te stellen.

Kodak vraagt uitstel

Dat is een nieuwe koerswijziging in de strategie van Kodak sinds het de beschermprocedure ingeroepen heeft. Kodak had eerst een reeks van brevetten te koop gesteld om zich opnieuw te financieren. Omdat er zich echter te weinig kandidaten met een als correct ervaren prijs aandienden, heeft Kodak er de voorkeur aan gegeven om die operatie stop te zetten en een deel van zijn activiteiten voor het grote publiek te verkopen (fotofilmpjes en -papier, printkiosken, enz.). Nu doet het bedrijf een andere activiteit voor het grote publiek van de hand om zich nog meer op de professionele markt toe te leggen. Kodak dat sinds januari al 2.700 banen geschrapt heeft, voorziet dat er dit jaar nog 1.200 banen zullen verdwijnen.

Die koerswijzigingen hebben de uitwerking van het herstructureringsplan dat Kodak in het raam van de continuïteitsprocedure moet voorstellen, vertraagd. Daarom vraagt het bedrijf uitstel tot eind februari. Kodak had oorspronkelijk voorzien om binnen 18 maanden (half 2013) weer uit de continuïteitsprocedure te stappen, maar wellicht zal ook die datum opgeschoven worden.

Lees meer over: