Kodak wil een deel van zijn activiteiten van de hand doen

27/08/12 om 00:00 - Bijgewerkt op 26/08/12 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Kodak dat bij de verkoop van zijn brevetten niet het verhoopte succes heeft, overweegt om een deel van zijn activiteiten te verkopen om zijn financiële situatie weer recht te trekken. Het bedrijf kondigt aan dat het zich op de drukactiviteiten en op de dienstverlening aan bedrijven wil toeleggen.

Kodak wil een deel van zijn activiteiten van de hand doen

Kodak dat sinds januari onder de bescherming van 'Chapter 11' staat, heeft geen aanvaardbaar bod gekregen voor het duizendtal brevetten dat het te koop aanbiedt. Het bedrijf overweegt daarom om de brevetten toch te behouden. Om uit de procedure voor bedrijfscontinuïteit te komen, moet het bedrijf echter wel andere middelen vinden en die zouden uit de verkoop van activa kunnen komen.

Kodak heeft dan ook aangekondigd dat het een deel van zijn activiteiten zo snel mogelijk wil verkopen. Daaronder de fotofilmpjes en het fotopapier voor het grote publiek, de kiosken voor fotoprints, alsook de professionele scanners. De overblijvende activiteiten richten zich hoofdzakelijk op de grafische sector (inkjetpersen, grafische film, ...). Blijft de vraag of Kodak een afnemer vindt voor de aangeboden activiteiten, en voor welke prijs.

Lees meer over: