Kodak dat sinds januari onder de bescherming van 'Chapter 11' staat, heeft geen aanvaardbaar bod gekregen voor het duizendtal brevetten dat het te koop aanbiedt. Het bedrijf overweegt daarom om de brevetten toch te behouden. Om uit de procedure voor bedrijfscontinuïteit te komen, moet het bedrijf echter wel andere middelen vinden en die zouden uit de verkoop van activa kunnen komen.

Kodak heeft dan ook aangekondigd dat het een deel van zijn activiteiten zo snel mogelijk wil verkopen. Daaronder de fotofilmpjes en het fotopapier voor het grote publiek, de kiosken voor fotoprints, alsook de professionele scanners. De overblijvende activiteiten richten zich hoofdzakelijk op de grafische sector (inkjetpersen, grafische film, ...). Blijft de vraag of Kodak een afnemer vindt voor de aangeboden activiteiten, en voor welke prijs.

Kodak dat sinds januari onder de bescherming van 'Chapter 11' staat, heeft geen aanvaardbaar bod gekregen voor het duizendtal brevetten dat het te koop aanbiedt. Het bedrijf overweegt daarom om de brevetten toch te behouden. Om uit de procedure voor bedrijfscontinuïteit te komen, moet het bedrijf echter wel andere middelen vinden en die zouden uit de verkoop van activa kunnen komen. Kodak heeft dan ook aangekondigd dat het een deel van zijn activiteiten zo snel mogelijk wil verkopen. Daaronder de fotofilmpjes en het fotopapier voor het grote publiek, de kiosken voor fotoprints, alsook de professionele scanners. De overblijvende activiteiten richten zich hoofdzakelijk op de grafische sector (inkjetpersen, grafische film, ...). Blijft de vraag of Kodak een afnemer vindt voor de aangeboden activiteiten, en voor welke prijs.