"Wegens de voordelen die Chapter 11 in de huidige omstandigheden biedt, heeft de raad van bestuur en het volledige directieteam unaniem beslist dat die stap nodig was en dat dit het beste was voor de toekomst van Kodak," verklaarde de CEO van de groep, Antonio Perez. Kodak dat de voorbije tien jaar in de hele wereld 13 vestigingen gesloten heeft en 47.000 banen geschrapt, telt nog altijd meer dan 7.000 werknemers in Rochester (de staat New York) en ongeveer 18.800 in de hele wereld.

Eastman Kodak heeft bij Citigroup een kredietlijn van 950 miljoen dollar gekregen om zijn activiteiten gedurende 18 maanden voort te zetten. Die periode moet de groep de kans geven om zich, zonder de druk van schuldeisers, te herstructureren en om zich door de verkoop van intellectuele eigendommen opnieuw te financieren.

Kodak onderstreept dat de procedure geen invloed heeft op de internationale levering van zijn producten en diensten. Om klanten en leveranciers gedurende de continuïteitsperiode te informeren, heeft de groep een speciale website geopend.

"Wegens de voordelen die Chapter 11 in de huidige omstandigheden biedt, heeft de raad van bestuur en het volledige directieteam unaniem beslist dat die stap nodig was en dat dit het beste was voor de toekomst van Kodak," verklaarde de CEO van de groep, Antonio Perez. Kodak dat de voorbije tien jaar in de hele wereld 13 vestigingen gesloten heeft en 47.000 banen geschrapt, telt nog altijd meer dan 7.000 werknemers in Rochester (de staat New York) en ongeveer 18.800 in de hele wereld.Eastman Kodak heeft bij Citigroup een kredietlijn van 950 miljoen dollar gekregen om zijn activiteiten gedurende 18 maanden voort te zetten. Die periode moet de groep de kans geven om zich, zonder de druk van schuldeisers, te herstructureren en om zich door de verkoop van intellectuele eigendommen opnieuw te financieren. Kodak onderstreept dat de procedure geen invloed heeft op de internationale levering van zijn producten en diensten. Om klanten en leveranciers gedurende de continuïteitsperiode te informeren, heeft de groep een speciale website geopend.