Om de papierproductie koolstofvrij te maken, investeert de familiale Koehler Group ongeveer 70 miljoen euro in een WKK-centrale op biomassa in Oberkirch. De bestaande energiecentrale van de fabriek zal tegen het najaar van 2024 worden uitgebreid en omgebouwd om te kunnen draaien op biomassa in de plaats van steenkool. De omschakeling zorgt voor een besparing van 150.000 ton CO2 per jaar.

Klimaatneutraal

In de toekomst zal Koehler houtsnippers, groenafval en productieresten als brandstof gebruiken. "Het voordeel van het gebruik van biomassa als brandstof is niet alleen koolstofneutraliteit, maar het is ook overal verkrijgbaar omdat er alleen natuurlijk hout uit de regio wordt gebruikt", stelt het bedrijf.

Deze ombouw is een onderdeel van de klimaatstrategie van de Koehler Group. De papierproducent streeft ernaar om in 2030 meer energie uit hernieuwbare bronnen op te wekken dan nodig is voor de papierproductie. De Europese Unie streeft ernaar om in 2050 klimaatneutraal te worden, Duitsland richt zich op 2045.

Om de papierproductie koolstofvrij te maken, investeert de familiale Koehler Group ongeveer 70 miljoen euro in een WKK-centrale op biomassa in Oberkirch. De bestaande energiecentrale van de fabriek zal tegen het najaar van 2024 worden uitgebreid en omgebouwd om te kunnen draaien op biomassa in de plaats van steenkool. De omschakeling zorgt voor een besparing van 150.000 ton CO2 per jaar.In de toekomst zal Koehler houtsnippers, groenafval en productieresten als brandstof gebruiken. "Het voordeel van het gebruik van biomassa als brandstof is niet alleen koolstofneutraliteit, maar het is ook overal verkrijgbaar omdat er alleen natuurlijk hout uit de regio wordt gebruikt", stelt het bedrijf.Deze ombouw is een onderdeel van de klimaatstrategie van de Koehler Group. De papierproducent streeft ernaar om in 2030 meer energie uit hernieuwbare bronnen op te wekken dan nodig is voor de papierproductie. De Europese Unie streeft ernaar om in 2050 klimaatneutraal te worden, Duitsland richt zich op 2045.