Enrico Mazzone, geboren in 1982 in Turijn (Italië), is een kunstenaar die bekend staat om zijn grandioze 'Rubedo', een visuele weergave van de Goddelijke Komedie (La Divina Commedia) van Dante. Met een hoogte van vier meter en een lengte van 97 meter is 'Rubedo' het grootste kunstwerk dat ooit op papier is gemaakt en de kunstenaar had ongeveer 6.000 potloden nodig om het in een periode van vijf jaar te voltooien.

Een kilometer papier

Tijdens de zomer van 2022 bereidde Mazzone zich voor op zijn nieuwste project: 'Het Boek Openbaring', gereproduceerd op papier met een totale lengte van één kilometer. Enrico Mazzone tekent met een geheel eigen stijl. Hij gebruikt potloden om duizenden kleine punten extreem dicht bij elkaar te tekenen zodat bepaalde vlakken volledig gevuld zijn. Door de enorme omvang van dit kunstwerk zal de artiest het in vier delen voltooien (4 x 250 meter).

Koehler Paper leverde Enrico Mazzone het nieuw ontwikkelde Koehler Eco Black gerecycleerd papier voor dit project. Het papier, koolstofneutraal geproduceerd, beschikt over het 'Blue Angel' ecolabel.

Enrico Mazzone, geboren in 1982 in Turijn (Italië), is een kunstenaar die bekend staat om zijn grandioze 'Rubedo', een visuele weergave van de Goddelijke Komedie (La Divina Commedia) van Dante. Met een hoogte van vier meter en een lengte van 97 meter is 'Rubedo' het grootste kunstwerk dat ooit op papier is gemaakt en de kunstenaar had ongeveer 6.000 potloden nodig om het in een periode van vijf jaar te voltooien.Tijdens de zomer van 2022 bereidde Mazzone zich voor op zijn nieuwste project: 'Het Boek Openbaring', gereproduceerd op papier met een totale lengte van één kilometer. Enrico Mazzone tekent met een geheel eigen stijl. Hij gebruikt potloden om duizenden kleine punten extreem dicht bij elkaar te tekenen zodat bepaalde vlakken volledig gevuld zijn. Door de enorme omvang van dit kunstwerk zal de artiest het in vier delen voltooien (4 x 250 meter).Koehler Paper leverde Enrico Mazzone het nieuw ontwikkelde Koehler Eco Black gerecycleerd papier voor dit project. Het papier, koolstofneutraal geproduceerd, beschikt over het 'Blue Angel' ecolabel.