"De ontwikkelingen in de eerste maanden van dit jaar laten duidelijk zien dat we op een duurzaam groeitraject zitten", zegt Andreas Plesske, de CEO. "We behaalden de hoogste Q1-omzet in de recente geschiedenis van het bedrijf. Tegelijkertijd hebben we de hogere materiaalkosten deels kunnen compenseren door middel van prijsverhogingen."

Sterke vraag

De groepsomzet steeg in het eerste kwartaal van 2023 met 17,9 procent tot 281 miljoen euro. "De segmenten Sheetfed en Digital & Webfed presteerden bijzonder dynamisch", stelt het bedrijf. De omzet in het Digital & Webfed-segment steeg met 26,8 procent tot 35,5 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2023. Koenig & Bauer wijst op de sterke vraag naar het RotaJET digitale printsysteem. "Onze RotaJET heeft op alle eindmarkten een goede respons gekregen", stelt Andreas Plesske. "De vraag van klanten is enorm, zowel in de drankenkartonsector als in de boekdruksector."

Nieuwe bestellingen

Het Sheetfed-segment genereerde een omzetgroei van 23,5 procent tot 157,3 miljoen euro en profiteerde van het grote aantal nieuwe bestellingen aan het einde van het jaar. "De resultaten voor het eerste kwartaal ondersteunen onze vooruitzichten voor het boekjaar 2023", stelt Stephen Kimmich, de CFO. Koenig & Bauer verwacht een groepsomzet van 1,3 miljard euro en een ebit-marge van ongeveer drie procent voor het boekjaar 2023.

"De ontwikkelingen in de eerste maanden van dit jaar laten duidelijk zien dat we op een duurzaam groeitraject zitten", zegt Andreas Plesske, de CEO. "We behaalden de hoogste Q1-omzet in de recente geschiedenis van het bedrijf. Tegelijkertijd hebben we de hogere materiaalkosten deels kunnen compenseren door middel van prijsverhogingen."De groepsomzet steeg in het eerste kwartaal van 2023 met 17,9 procent tot 281 miljoen euro. "De segmenten Sheetfed en Digital & Webfed presteerden bijzonder dynamisch", stelt het bedrijf. De omzet in het Digital & Webfed-segment steeg met 26,8 procent tot 35,5 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2023. Koenig & Bauer wijst op de sterke vraag naar het RotaJET digitale printsysteem. "Onze RotaJET heeft op alle eindmarkten een goede respons gekregen", stelt Andreas Plesske. "De vraag van klanten is enorm, zowel in de drankenkartonsector als in de boekdruksector."Het Sheetfed-segment genereerde een omzetgroei van 23,5 procent tot 157,3 miljoen euro en profiteerde van het grote aantal nieuwe bestellingen aan het einde van het jaar. "De resultaten voor het eerste kwartaal ondersteunen onze vooruitzichten voor het boekjaar 2023", stelt Stephen Kimmich, de CFO. Koenig & Bauer verwacht een groepsomzet van 1,3 miljard euro en een ebit-marge van ongeveer drie procent voor het boekjaar 2023.