Met name de reisrestricties zijn debet aan de verslechterde resultaten, stelt Koenig & Bauer, omdat die verkoopactiviteiten en projectuitvoeringen verhinderden. Toch relativeert het bedrijf de cijfers ook enigzins: de terugval in omzet en orderinname (-14,6 procent) zijn minder hevig dan die van de persenbouwers-sector als geheel - die kwamen volgens brancheorganisatie VDMA namelijk uit op respectievelijk -24 procent en -21,9 procent. Koenig & Bauer's bedrijfsonderdeel 'Sheetfed' wist in 2020 zelfs te groeien in midden- en grootformaat vellenoffsetpersen en vouwplakmachines dankzij orders van met name verpakkingsdrukkerijen.

Koenig & Bauer voorziet in 2021 voorzichtig herstel, met een omzet die met 4 procent groeit naar 1,07 miljard euro en een break-even EBIT-resultaat.

Met name de reisrestricties zijn debet aan de verslechterde resultaten, stelt Koenig & Bauer, omdat die verkoopactiviteiten en projectuitvoeringen verhinderden. Toch relativeert het bedrijf de cijfers ook enigzins: de terugval in omzet en orderinname (-14,6 procent) zijn minder hevig dan die van de persenbouwers-sector als geheel - die kwamen volgens brancheorganisatie VDMA namelijk uit op respectievelijk -24 procent en -21,9 procent. Koenig & Bauer's bedrijfsonderdeel 'Sheetfed' wist in 2020 zelfs te groeien in midden- en grootformaat vellenoffsetpersen en vouwplakmachines dankzij orders van met name verpakkingsdrukkerijen.Koenig & Bauer voorziet in 2021 voorzichtig herstel, met een omzet die met 4 procent groeit naar 1,07 miljard euro en een break-even EBIT-resultaat.