De Delta SPC 130 FlexLine Eco+ pers, die op watergebaseerde, voedselveilige inkten werkt, is volgens Koenig & Bauer Durst geschikt voor golfkartonconverters met mediaformaten tot 1,3 meter bij 2,8 meter. Volgens de persenbouwer zal de nieuwe machine converters aanspreken met volumes tussen vier en acht miljoen vierkante meter per jaar. De nieuwe pers, voorzien van een compact droogsysteem, is gebaseerd op de Delta SPC 130 FlexLine Automatic-pers.

Onderhoud van printkoppen

In het Durst Innovation Center East in Lienz kondigde Koenig & Bauer Durst ook de introductie aan van Dynamic Nozzle Management (DNM). Deze tool zal het printkoponderhoud in de Delta SPC 130-productportfolio verminderen.

DNM wordt onderdeel van het standaardpakket voor de Delta SPC 130-portfolio, inclusief het nieuwe Eco+-model, en zal de onderhoudscycli van de printkoppen van Koenig & Bauer Durst verder verkorten. De tool identificeert verstopping van de spuitmondjes en kan vervolgens worden geprogrammeerd om het inktniveau te beheren dat uit de kop wordt gespoten.

"De DNM zal worden gemonteerd op alle nieuwe producten, inclusief het Delta SPC 130 FlexLine Eco+-model dat vanaf volgend jaar beschikbaar zal zijn. Het kan ook worden geüpgraded naar bestaande machines van de klant", zegt Matthias Krautgasser, productmanager Delta SPC 130 van Koenig & Bauer Durst.

De Delta SPC FlexLine 130 Eco+.
De Delta SPC 130 FlexLine Eco+ pers, die op watergebaseerde, voedselveilige inkten werkt, is volgens Koenig & Bauer Durst geschikt voor golfkartonconverters met mediaformaten tot 1,3 meter bij 2,8 meter. Volgens de persenbouwer zal de nieuwe machine converters aanspreken met volumes tussen vier en acht miljoen vierkante meter per jaar. De nieuwe pers, voorzien van een compact droogsysteem, is gebaseerd op de Delta SPC 130 FlexLine Automatic-pers.In het Durst Innovation Center East in Lienz kondigde Koenig & Bauer Durst ook de introductie aan van Dynamic Nozzle Management (DNM). Deze tool zal het printkoponderhoud in de Delta SPC 130-productportfolio verminderen.DNM wordt onderdeel van het standaardpakket voor de Delta SPC 130-portfolio, inclusief het nieuwe Eco+-model, en zal de onderhoudscycli van de printkoppen van Koenig & Bauer Durst verder verkorten. De tool identificeert verstopping van de spuitmondjes en kan vervolgens worden geprogrammeerd om het inktniveau te beheren dat uit de kop wordt gespoten."De DNM zal worden gemonteerd op alle nieuwe producten, inclusief het Delta SPC 130 FlexLine Eco+-model dat vanaf volgend jaar beschikbaar zal zijn. Het kan ook worden geüpgraded naar bestaande machines van de klant", zegt Matthias Krautgasser, productmanager Delta SPC 130 van Koenig & Bauer Durst.