De VariJET106 van Koenig & Bauer Durst zal worden getoond in een hybride configuratie gekoppeld aan de Rapida offsetdruktechnologie en workflow van Koenig & Bauer. Het productieverhaal zal ook de nieuwste stans- en vouwlijm-technologie bevatten (Hall 16, stand A31-1).

Kartonproductie digitaliseren

"We kunnen niet wachten om de VariJET 106, een monster van een machine, in volle productie te laten zien op Drupa", zegt Daniel Velema, de managing director van Koenig & Bauer Durst. "Dit combineert het beste van conventioneel en digitaal drukken. Het omslagpunt is hier. Drukkers/converters van golf- en vouwkarton die hun efficiëntie en flexibiliteit willen verhogen en nauwer willen samenwerken met merken en retailers, erkennen dat ze hun productieomgevingen moeten digitaliseren".

Ook de Delta SPC 130 voor de golfkartonmarkt - een ander familielid in het portfolio van single-pass digitale vellenpersen van Koenig & Bauer Durst - zal een belangrijk focuspunt zijn op Drupa. "Er zal een controlestation worden opgezet op de stand om te demonstreren hoe de Delta SPC 130 werkt in een productieomgeving met behulp van Durst Workflow en Durst Analytics", stelt het bedrijf.

Daniel Velema, de managing director van Koenig & Bauer Durst.

Primeur voor primaire voedselverpakkingen

Daarnaast kondigt Koenig & Bauer Durst ook innovaties aan zoals het drukken op hoofdzakelijk bruine substraten met watergedragen digitale witte inkt voor primaire voedselverpakkingen. De primeur werd vorige maand bekend gemaakt op de SPC Open House bij Durst in Oostenrijk en tijdens de VariJET Open House in het Duitse Radebeul.

"Koenig & Bauer Durst is het eerste bedrijf ter wereld dat digitale witte inkt aanbiedt voor primaire voedselverpakkingen", claimt het bedrijf. "Dit creëert nieuwe mogelijkheden in verpakkingen, bijvoorbeeld het drukken op eenvoudige bruine of lagere kwaliteit witte kartonnen."

De VariJET106 van Koenig & Bauer Durst zal worden getoond in een hybride configuratie gekoppeld aan de Rapida offsetdruktechnologie en workflow van Koenig & Bauer. Het productieverhaal zal ook de nieuwste stans- en vouwlijm-technologie bevatten (Hall 16, stand A31-1)."We kunnen niet wachten om de VariJET 106, een monster van een machine, in volle productie te laten zien op Drupa", zegt Daniel Velema, de managing director van Koenig & Bauer Durst. "Dit combineert het beste van conventioneel en digitaal drukken. Het omslagpunt is hier. Drukkers/converters van golf- en vouwkarton die hun efficiëntie en flexibiliteit willen verhogen en nauwer willen samenwerken met merken en retailers, erkennen dat ze hun productieomgevingen moeten digitaliseren".Ook de Delta SPC 130 voor de golfkartonmarkt - een ander familielid in het portfolio van single-pass digitale vellenpersen van Koenig & Bauer Durst - zal een belangrijk focuspunt zijn op Drupa. "Er zal een controlestation worden opgezet op de stand om te demonstreren hoe de Delta SPC 130 werkt in een productieomgeving met behulp van Durst Workflow en Durst Analytics", stelt het bedrijf. Daarnaast kondigt Koenig & Bauer Durst ook innovaties aan zoals het drukken op hoofdzakelijk bruine substraten met watergedragen digitale witte inkt voor primaire voedselverpakkingen. De primeur werd vorige maand bekend gemaakt op de SPC Open House bij Durst in Oostenrijk en tijdens de VariJET Open House in het Duitse Radebeul."Koenig & Bauer Durst is het eerste bedrijf ter wereld dat digitale witte inkt aanbiedt voor primaire voedselverpakkingen", claimt het bedrijf. "Dit creëert nieuwe mogelijkheden in verpakkingen, bijvoorbeeld het drukken op eenvoudige bruine of lagere kwaliteit witte kartonnen."