De VariJET 106 digitale kartonpers is de eerste gezamenlijke ontwikkeling sinds de opstart van de joint venture in 2019. De bètatesten met de nieuwe B1-pers worden in de komende weken opgestart. De fabrikant verwacht de eerste machines bij klanten te installeren in de tweede helft van 2022. Koenig & Bauer Durst ziet potentieel voor deze pers in de farmaceutische, cosmetica-, tabaks- en voedingsindustrie. Ook vouwkartonconverters behoren tot de doelgroep.

Watergebaseerde inkjetprocessen

De digitale pers haalt een snelheid van 5.500 vellen per uur en combineert volgens Robert Stabler, de managing director van Koenig & Bauer Durst, "het beste van twee werelden: digitale inkjet en klassieke offsetdruk".

De VariJET 106 werkt op watergebaseerde inkjetprocessen. De technologie van de nieuwe pers is gebaseerd op het standaard Rapida 106-platform van Koenig & Bauer. De printkopelektronica, inkjetexpertise, workflow- en RIP-technologie komen van Durst.

Voedselveilige verpakkingen

Door gebruik te maken van 7-kleuren inkjettechnologie op waterbasis voor voedingsproducten (CMYK plus oranje, groen en violet) is de VariJET 106 geschikt voor voedseltoepassingen die moeten voldoen aan de strenge eisen voor voedselveilige primaire verpakkingen.

De VariJET 106 kan gepersonaliseerde printproducten produceren of wisselen tussen kleine en middelgrote oplagen.

Robert Stabler, de managing director van Koenig & Bauer Durst.
De VariJET 106 digitale kartonpers is de eerste gezamenlijke ontwikkeling sinds de opstart van de joint venture in 2019. De bètatesten met de nieuwe B1-pers worden in de komende weken opgestart. De fabrikant verwacht de eerste machines bij klanten te installeren in de tweede helft van 2022. Koenig & Bauer Durst ziet potentieel voor deze pers in de farmaceutische, cosmetica-, tabaks- en voedingsindustrie. Ook vouwkartonconverters behoren tot de doelgroep.De digitale pers haalt een snelheid van 5.500 vellen per uur en combineert volgens Robert Stabler, de managing director van Koenig & Bauer Durst, "het beste van twee werelden: digitale inkjet en klassieke offsetdruk".De VariJET 106 werkt op watergebaseerde inkjetprocessen. De technologie van de nieuwe pers is gebaseerd op het standaard Rapida 106-platform van Koenig & Bauer. De printkopelektronica, inkjetexpertise, workflow- en RIP-technologie komen van Durst.Door gebruik te maken van 7-kleuren inkjettechnologie op waterbasis voor voedingsproducten (CMYK plus oranje, groen en violet) is de VariJET 106 geschikt voor voedseltoepassingen die moeten voldoen aan de strenge eisen voor voedselveilige primaire verpakkingen.De VariJET 106 kan gepersonaliseerde printproducten produceren of wisselen tussen kleine en middelgrote oplagen.