De VariJET 106 is de eerste gezamenlijke ontwikkeling van de joint venture van Durst en Koenig & Bauer. De eerste commerciële klant zal in de tweede helft van dit jaar met de digitale pers produceren.

Hoge vraag

"De productie wordt opgevoerd en nieuwe machines zullen beschikbaar komen in de tweede helft van 2023 als gevolg van de relatief hoge vraag waar we getuige van zijn", zegt Robert Stabler, de managing director van Koenig & Bauer Durst. "De VariJET 106 combineert het beste van twee werelden van Koenig & Bauers Rapida 106-technologie en alle digitale knowhow en expertise van Durst. Het brengt de sterke punten van digitale inkjet en klassieke offsetdruk samen."

Toekomstbestendig

De VariJET 106 is gebouwd om een breed scala aan toepassingen aan te kunnen. De pers produceert tot 5.500 vellen per uur. De machine maakt gebruik van inkten op waterbasis die voldoen aan alle belangrijke voedselveiligheidsnormen. De inkten zijn ook ontinktbaar, wat belangrijk is om een investering toekomstbestendig te maken in het licht van de aangescherpte wetgeving rond recycleerbaarheid en hergebruikpercentages.

De VariJET 106 single pass digitale pers van Koenig & Bauer Durst.
De VariJET 106 is de eerste gezamenlijke ontwikkeling van de joint venture van Durst en Koenig & Bauer. De eerste commerciële klant zal in de tweede helft van dit jaar met de digitale pers produceren."De productie wordt opgevoerd en nieuwe machines zullen beschikbaar komen in de tweede helft van 2023 als gevolg van de relatief hoge vraag waar we getuige van zijn", zegt Robert Stabler, de managing director van Koenig & Bauer Durst. "De VariJET 106 combineert het beste van twee werelden van Koenig & Bauers Rapida 106-technologie en alle digitale knowhow en expertise van Durst. Het brengt de sterke punten van digitale inkjet en klassieke offsetdruk samen."De VariJET 106 is gebouwd om een breed scala aan toepassingen aan te kunnen. De pers produceert tot 5.500 vellen per uur. De machine maakt gebruik van inkten op waterbasis die voldoen aan alle belangrijke voedselveiligheidsnormen. De inkten zijn ook ontinktbaar, wat belangrijk is om een investering toekomstbestendig te maken in het licht van de aangescherpte wetgeving rond recycleerbaarheid en hergebruikpercentages.