"Onze prestaties van vorig jaar laten zien dat we op de goede weg zijn naar duurzame groei. We waren in staat om stijgingen te boeken in alle belangrijke prestatie-indicatoren", stelt Andreas Plesske, de CEO van Koenig & Bauer, bij de bekendmaking van de jaarresultaten.

De drie segmenten van de groep droegen bij aan de stijging van de groepsomzet met 6,3 procent tot 1,185 miljard euro, terwijl het bedrijfsresultaat (ebit) van 22 miljoen de eigen prognose overtrof. Net als vorig jaar werd bijna dertig procent van de omzet gegenereerd door serviceactiviteiten.

Uitdagende omgeving

"De economische tegenwind blijft sterk en de macro-economische groei blijft aan kracht inboeten. Ondanks deze uitdagende macro-economische omgeving verwacht Koenig & Bauer een groepsomzet van ongeveer 1,3 miljard euro in 2023, vergezeld van een ebit-marge van ongeveer drie procent", zegt Koenig & Bauer.

Op middellange termijn verwacht de groep een groepsomzet van ongeveer 1,8 miljard euro en een ebit-marge van acht à negen procent. Voor 2025 wordt gestreefd naar een omzet van 1,5 miljard euro en een ebit-marge van zes à zeven procent.

"Onze prestaties van vorig jaar laten zien dat we op de goede weg zijn naar duurzame groei. We waren in staat om stijgingen te boeken in alle belangrijke prestatie-indicatoren", stelt Andreas Plesske, de CEO van Koenig & Bauer, bij de bekendmaking van de jaarresultaten.De drie segmenten van de groep droegen bij aan de stijging van de groepsomzet met 6,3 procent tot 1,185 miljard euro, terwijl het bedrijfsresultaat (ebit) van 22 miljoen de eigen prognose overtrof. Net als vorig jaar werd bijna dertig procent van de omzet gegenereerd door serviceactiviteiten."De economische tegenwind blijft sterk en de macro-economische groei blijft aan kracht inboeten. Ondanks deze uitdagende macro-economische omgeving verwacht Koenig & Bauer een groepsomzet van ongeveer 1,3 miljard euro in 2023, vergezeld van een ebit-marge van ongeveer drie procent", zegt Koenig & Bauer.Op middellange termijn verwacht de groep een groepsomzet van ongeveer 1,8 miljard euro en een ebit-marge van acht à negen procent. Voor 2025 wordt gestreefd naar een omzet van 1,5 miljard euro en een ebit-marge van zes à zeven procent.