Samen zullen de bedrijven digitale printsystemen ontwikkelen die in één doorgang vouw- en golfkarton kunnen bedrukken met inkten op waterbasis.De joint venture van Durst en Koenig & Bauer moet in de loop van dit jaar het licht zien. Het partnership zal in eerste instantie een nieuwe versie van de VariJet ontwikkelen om vouwkarton digitaal te bedrukken. Onder voorbehoud van de goedkeuring door de instantie die de trustvorming moet controleren, wordt de joint venture in Duitsland gevestigd. In het nieuwe bedrijf bundelen de twee fabrikanten hun knowhow en hun technologische troeven om digitale printoplossingen te ontwikkelen.

De joint venture staat in voor de ontwikkeling, de integratie, de productie en de internationale verkoop van digitale persen voor vouw- en golfkarton (bedrukking in één doorgang met inkten op waterbasis). De onderneming wil ook inkten ontwikkelen en legt zich daarnaast toe op de dienstverlening voor de verkochte persen - meer bepaald via de internationale netwerken van de twee moederbedrijven.

Claus-Bolza-Schünemann, PDG van Koenig & Bauer AG, licht het initiatief toe: "We kijken met ongeduld uit naar de gemeenschappelijke innovaties en naar de ontwikkeling van toekomstgerichte digitale oplossingen om vlak en golfkarton te bedrukken - meer bepaald wegens de toegevoegde waarde die we onze klanten daarmee kunnen bieden. Durst Phototechnik AG is de ideale partner waarmee we de doelstellingen die we vooropgesteld hebben, kunnen bereiken. Durst dat een pionier van de digitale druk is, ontwikkelt sinds 25 jaar inkjettoepassingen en kent grote successen bij het digitaal bedrukken van ceramiek, textiel en golfkarton."

Christoph Gamper, PDG van Durst Phototechnik AG: "Het partnership met Koenig & Bauer opent nieuwe perspectieven. Koenig & Bauer heeft immers niet alleen een expertise op het vlak van engineering, maar heeft ook een erg goede toegang tot de markt. Door onze knowhow te combineren, nemen we een ideale positie in om volledig automatische productielijnen te ontwikkelen en aan te bieden. Op die manier dragen we bij tot de digitale transitie van de sector van het vouw- en golfkarton."Tegelijk heeft Koenig & Bauer onlangs 80% van de aandelen van Durant Machinery, een Turkse producent van vouw- en lijmmachines, overgenomen. Die activiteit wordt in de groep onder de naam 'Koenig & Bauer Duran' geïntegreerd. De persenbouwer Koenig & Bauer breidt zo zijn activiteiten op de verpakkingsmarkt uit.

Samen zullen de bedrijven digitale printsystemen ontwikkelen die in één doorgang vouw- en golfkarton kunnen bedrukken met inkten op waterbasis.De joint venture van Durst en Koenig & Bauer moet in de loop van dit jaar het licht zien. Het partnership zal in eerste instantie een nieuwe versie van de VariJet ontwikkelen om vouwkarton digitaal te bedrukken. Onder voorbehoud van de goedkeuring door de instantie die de trustvorming moet controleren, wordt de joint venture in Duitsland gevestigd. In het nieuwe bedrijf bundelen de twee fabrikanten hun knowhow en hun technologische troeven om digitale printoplossingen te ontwikkelen.De joint venture staat in voor de ontwikkeling, de integratie, de productie en de internationale verkoop van digitale persen voor vouw- en golfkarton (bedrukking in één doorgang met inkten op waterbasis). De onderneming wil ook inkten ontwikkelen en legt zich daarnaast toe op de dienstverlening voor de verkochte persen - meer bepaald via de internationale netwerken van de twee moederbedrijven.Claus-Bolza-Schünemann, PDG van Koenig & Bauer AG, licht het initiatief toe: "We kijken met ongeduld uit naar de gemeenschappelijke innovaties en naar de ontwikkeling van toekomstgerichte digitale oplossingen om vlak en golfkarton te bedrukken - meer bepaald wegens de toegevoegde waarde die we onze klanten daarmee kunnen bieden. Durst Phototechnik AG is de ideale partner waarmee we de doelstellingen die we vooropgesteld hebben, kunnen bereiken. Durst dat een pionier van de digitale druk is, ontwikkelt sinds 25 jaar inkjettoepassingen en kent grote successen bij het digitaal bedrukken van ceramiek, textiel en golfkarton."Christoph Gamper, PDG van Durst Phototechnik AG: "Het partnership met Koenig & Bauer opent nieuwe perspectieven. Koenig & Bauer heeft immers niet alleen een expertise op het vlak van engineering, maar heeft ook een erg goede toegang tot de markt. Door onze knowhow te combineren, nemen we een ideale positie in om volledig automatische productielijnen te ontwikkelen en aan te bieden. Op die manier dragen we bij tot de digitale transitie van de sector van het vouw- en golfkarton."Tegelijk heeft Koenig & Bauer onlangs 80% van de aandelen van Durant Machinery, een Turkse producent van vouw- en lijmmachines, overgenomen. Die activiteit wordt in de groep onder de naam 'Koenig & Bauer Duran' geïntegreerd. De persenbouwer Koenig & Bauer breidt zo zijn activiteiten op de verpakkingsmarkt uit.