De allroundpers is ontworpen voor premiumdruk op een breed scala aan drukbreedtes van 1.000-1.400 mm en subsraatdiktes, met solvent- en watergebaseerde inkten bij snelheden tot 500 m/min. De XD Pro kan worden geconfigureerd met acht kleuren printstations of met tien. Extra eenheden kunnen voorzien in coating, lamineren of patroonlakken. Alle processen worden in één doorgang voltooid.

Typische druksubstraten voor de Koenig & Bauer XD Pro CI flexo-pers omvatten folie, laminaten, krimpfolie en papier in verschillende druklengtes variërend van 330-850 mm.

Korte runs

"Dit is een ideale pers die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de markt voor just-in-time productie van korte runs, omdat deze ongeëvenaard ergonomisch is ontworpen met gemakkelijkere toegang tot de drukeenheden, met geavanceerde automatisering voor snelle omsteltijden met minimaal afval", zegt Oliver Baar, directeur Product Management-Commercial bij Koenig & Bauer Digital & Webfed.

"Het modulaire ontwerp van de nieuwe generatie, volledig automatische, flexo centrale pers maakt de inline combinatie mogelijk van verschillende druk-, afwerkings- en conversiemodules met speciale toepassingen en aanvullende druktechnieken zoals diepdruk, offset of digitaal", besluit Baar.

De allroundpers is ontworpen voor premiumdruk op een breed scala aan drukbreedtes van 1.000-1.400 mm en subsraatdiktes, met solvent- en watergebaseerde inkten bij snelheden tot 500 m/min. De XD Pro kan worden geconfigureerd met acht kleuren printstations of met tien. Extra eenheden kunnen voorzien in coating, lamineren of patroonlakken. Alle processen worden in één doorgang voltooid.Typische druksubstraten voor de Koenig & Bauer XD Pro CI flexo-pers omvatten folie, laminaten, krimpfolie en papier in verschillende druklengtes variërend van 330-850 mm."Dit is een ideale pers die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de markt voor just-in-time productie van korte runs, omdat deze ongeëvenaard ergonomisch is ontworpen met gemakkelijkere toegang tot de drukeenheden, met geavanceerde automatisering voor snelle omsteltijden met minimaal afval", zegt Oliver Baar, directeur Product Management-Commercial bij Koenig & Bauer Digital & Webfed."Het modulaire ontwerp van de nieuwe generatie, volledig automatische, flexo centrale pers maakt de inline combinatie mogelijk van verschillende druk-, afwerkings- en conversiemodules met speciale toepassingen en aanvullende druktechnieken zoals diepdruk, offset of digitaal", besluit Baar.