De operationele winst (EBIT) steeg met 36 procent naar 29,9 miljoen euro. De EBIT-marge kwam uit op 2,3 procent, in 2022 bedroeg die 1,9 procent.

"Omdat we nog steeds opereren in een uiterst uitdagende marktomgeving, hebben we ons gericht op het verbeteren van de operationele winst", zegt Stephen Kimmich, de CFO van Koenig & Bauer. "Desalniettemin beseffen we dat Koenig & Bauer winstgevender moet worden in de toekomst."

Drupa-effect

Voor dit jaar verwacht het bedrijf een stabilisering van de EBIT-marge en de omzet. Er wordt gerekend op een operationele winst van 25 miljoen tot 40 miljoen euro en een omzet van ongeveer 1,3 miljard euro. Koenig & Bauer wijst wel op de kosten die dit jaar voor de internationale vakbeurs Drupa zullen gemaakt worden. Deze uitgaven kosten maximaal 10 miljoen euro op de EBIT van de groep. Dit resulteert in een EBIT tussen 15 miljoen en 30 miljoen euro na dit eenmalige effect.

"Gezien de aanhoudend zwakke economische situatie, verwacht het bedrijf een EBIT-marge van 6 à 7 procent ten laatste in 2026, vergezeld van een groepsomzet van 1,5 miljard euro. Op middellange termijn wordt gezocht naar een omzet van ongeveer 1,8 miljard euro en een EBIT-marge van 8 à9 procent", stelt Koenig & Bauer.

De operationele winst (EBIT) steeg met 36 procent naar 29,9 miljoen euro. De EBIT-marge kwam uit op 2,3 procent, in 2022 bedroeg die 1,9 procent."Omdat we nog steeds opereren in een uiterst uitdagende marktomgeving, hebben we ons gericht op het verbeteren van de operationele winst", zegt Stephen Kimmich, de CFO van Koenig & Bauer. "Desalniettemin beseffen we dat Koenig & Bauer winstgevender moet worden in de toekomst."Voor dit jaar verwacht het bedrijf een stabilisering van de EBIT-marge en de omzet. Er wordt gerekend op een operationele winst van 25 miljoen tot 40 miljoen euro en een omzet van ongeveer 1,3 miljard euro. Koenig & Bauer wijst wel op de kosten die dit jaar voor de internationale vakbeurs Drupa zullen gemaakt worden. Deze uitgaven kosten maximaal 10 miljoen euro op de EBIT van de groep. Dit resulteert in een EBIT tussen 15 miljoen en 30 miljoen euro na dit eenmalige effect."Gezien de aanhoudend zwakke economische situatie, verwacht het bedrijf een EBIT-marge van 6 à 7 procent ten laatste in 2026, vergezeld van een groepsomzet van 1,5 miljard euro. Op middellange termijn wordt gezocht naar een omzet van ongeveer 1,8 miljard euro en een EBIT-marge van 8 à9 procent", stelt Koenig & Bauer.