Het bedrijf is van plan de nieuwe oplossing te gebruiken om zelfklevende etiketten met decoratieve metaaleffecten te drukken. Volgens Kolbe-Coloco waren de belangrijkste redenen het feit dat er met dit proces geen transferfolie meer dient gebruikt te worden en het duurzaamheidsaspect.

Kolbe-Coloco, gevestigd in Versmold, maakt deel uit van de Hamburgse H.O.Persiehl-groep. De installatie van het EcoLeaf systeem en de opleiding van de operator op een 12-kleuren drukpers - een Gallus RC, die offset-, flexo- en zeefdrukprocessen mogelijk maakt - begon in maart 2020. Michael Leon, Managing Director van Kolbe-Coloco, ziet de beslissing om af te zien van metaalfolie als een "uiterst belangrijke mijlpaal in onze industrie".

Het proces maakt gebruik van een gedrukt (latent) dragerbeeld. Dat dragerbeeld dat op een druktoren wordt aangebracht, ontvangt in een metallisatie-unit via een siliconen gecoate donorrol de precies vereiste fijne zilverkleurige metaalpigmenten uit een reservoir. Alleen de metaalpigmenten die in contact komen met het latente beeld worden gebruikt, de rest gaat terug in het reservoir. De metallisatie-unit kan na elke druktoren worden geplaatst en de metaalpigmenten worden aan de snelheid van de pers aangebracht. De zilverkleurige pigmenten zijn overdrukbaar om er een scala van metaalkleuren mee te genereren. Benny Landa had het tijdens de lancering op Drupa 2016 over een zero-waste metallisatieproces en een goedkoper alternatief voor folietransfer.

Volgens Actega kan EcoLeaf inline worden gebruikt op analoge en digitale drukpersen of in de drukafwerking met nieuwe of geüpgradede machines. Nog volgens Actega zou EcoLeaf vanaf de zomer van 2020 commercieel beschikbaar moeten zijn.

Over Actega Metal Print

Actega Metal Print GmbH werd opgericht in februari 2017. Het is een business unit van Altana dat de nano-metallografie technologie van Landa overnam. Het procédé werd voor het eerst gepresenteerd op Drupa 2016 door Benny Landa, de oprichter van de Landa Group.

Bron: print.de, Grafisch Nieuws

Het bedrijf is van plan de nieuwe oplossing te gebruiken om zelfklevende etiketten met decoratieve metaaleffecten te drukken. Volgens Kolbe-Coloco waren de belangrijkste redenen het feit dat er met dit proces geen transferfolie meer dient gebruikt te worden en het duurzaamheidsaspect.Kolbe-Coloco, gevestigd in Versmold, maakt deel uit van de Hamburgse H.O.Persiehl-groep. De installatie van het EcoLeaf systeem en de opleiding van de operator op een 12-kleuren drukpers - een Gallus RC, die offset-, flexo- en zeefdrukprocessen mogelijk maakt - begon in maart 2020. Michael Leon, Managing Director van Kolbe-Coloco, ziet de beslissing om af te zien van metaalfolie als een "uiterst belangrijke mijlpaal in onze industrie".Het proces maakt gebruik van een gedrukt (latent) dragerbeeld. Dat dragerbeeld dat op een druktoren wordt aangebracht, ontvangt in een metallisatie-unit via een siliconen gecoate donorrol de precies vereiste fijne zilverkleurige metaalpigmenten uit een reservoir. Alleen de metaalpigmenten die in contact komen met het latente beeld worden gebruikt, de rest gaat terug in het reservoir. De metallisatie-unit kan na elke druktoren worden geplaatst en de metaalpigmenten worden aan de snelheid van de pers aangebracht. De zilverkleurige pigmenten zijn overdrukbaar om er een scala van metaalkleuren mee te genereren. Benny Landa had het tijdens de lancering op Drupa 2016 over een zero-waste metallisatieproces en een goedkoper alternatief voor folietransfer.Volgens Actega kan EcoLeaf inline worden gebruikt op analoge en digitale drukpersen of in de drukafwerking met nieuwe of geüpgradede machines. Nog volgens Actega zou EcoLeaf vanaf de zomer van 2020 commercieel beschikbaar moeten zijn.Over Actega Metal PrintActega Metal Print GmbH werd opgericht in februari 2017. Het is een business unit van Altana dat de nano-metallografie technologie van Landa overnam. Het procédé werd voor het eerst gepresenteerd op Drupa 2016 door Benny Landa, de oprichter van de Landa Group.Bron: print.de, Grafisch Nieuws